Κόσμος

Μακελειό στη Συρία – 22 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου βυτιοφόρου στην πόλη Αφρίν

Λουτρό αίματος είχαμε στη βόρεια Συρία, όπου πάνω από 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι και μαχητές, σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός παγιδευμένου βυτιοφόρου στο Αφρίν.

Πρόκειται για μια πόλη που ελέγχεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους Σύρους αντικαθεστωτικούς που στηρίζονται από την Αγκυρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος, το 2011, το βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα και στο οποίο είχε τοποθετηθεί βόμβα, εξερράγη σε μια αγορά της πόλης αυτής. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι και έξι Σύροι μαχητές, σύμμαχοι της Τουρκίας.

https://youtu.be/CjHJQFh6f6I

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση» την έκρηξη αυτήν, αναφέροντας ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από την περιοχή.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση