Κόσμος

Μακελειό στο Αφγανιστάν! Επίθεση καμικάζι σε κηδεία – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν σήμερα από βομβιστική επίθεση καμικάζι στη διάρκεια κηδείας στο ανατολικό Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

«Ο καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά στη διάρκεια της τελετής της κηδείας ενός πρώην κυβερνήτη της περιφέρειας Χάσκα Μίνα, που απεβίωσε πρόσφατα από φυσικό θάνατο», ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας δήλωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς η κατάσταση μερικών από τους τραυματίες είναι κρίσιμη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Την Πέμπτη, τουλάχιστον 41 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και περισσότεροι από 80 τραυματισθεί από επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό πολιτιστικό κέντρο στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Η Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, συνορεύει με το Πακιστάν και αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, που έφθασε στο Αφγανιστάν το 2015 και πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις στη χώρα, ενώ οι Ταλιμπάν, που εξακολουθούν να ευθύνονται για τον μεγαλύτερο αριθμό των θυμάτων, έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Το 2017 ήταν ιδιαίτερα φονικό για τους Αφγανούς αμάχους. Ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων αναμένεται ότι θα είναι από τους πιο υψηλούς από την πτώση των Ταλιμπάν το 2001. Περισσότεροι από 8.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί εξαιτίας της σύγκρουσης μέσα στους εννέα πρώτους μήνες του χρόνου, σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας μετά από δηλώσεις Σαλβίνι για τον Μακρόν – Κλήθηκε η Ιταλίδα πρέσβης
Το Παρίσι κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας μετά από δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι που κρίθηκαν «απαράδεκτες», οι οποίες στόχευαν άμεσα τον Εμανουέλ Μακρόν και τη στήριξή του στην αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία
Ο Ματέο Σαλβίνι
Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των αδερφών Μενέντεζ - Θα παραμείνουν φυλακή για τουλάχιστον άλλα 3 χρόνια
Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ δεν θα αποφυλακιστούν υπό όρους – Οι αρχές της Καλιφόρνιας απέρριψαν το αίτημά τους, κρίνοντας ότι εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο
τα αδέλφια Μενέντεζ
Ο Τραμπ αντιδρά με τον ρωσικό βομβαρδισμό αμερικανικού εργοστασίου στην Ουκρανία – «Δεν είμαι ευτυχής για οτιδήποτε αφορά τον πόλεμο»
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε την ρωσική επίθεση εναντίον αμερικανικού εργοστασίου στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι δεν αποδέχεται τη συνέχιση αυτής της αιματηρής σύγκρουσης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Πούτιν για Τραμπ: Οι ηγετικές ικανότητές του θα βοηθήσουν να αποκατασταθούν οι σχέσεις Ρωσίας - Αμερικής - Σχέδια για κοινά έργα σε Αρκτική και Αλάσκα
«Αισιοδοξώ ότι οι ηγετικές ικανότητες του προέδρου Τραμπ, είναι μια καλή εγγύηση ότι οι σχέσεις θα αποκατασταθούν»
Πουτιν - Τραμπ 2