Κόσμος

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Ο δράστης μαχαίρωσε βρέφος 9 μηνών – Ηρωίδα αστυνομικός τον εξουδετέρωσε μόνη της

Τη μανία ακόμα και σε ένα βρέφος 9 μηνών δεν δίστασε να ξεσπάσει ο μακελάρης του Σίδνεϊ. Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως μια γυναίκα αστυνομικός κατάφερε μόνη της να εξουδετερώσει τον δράστη της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας έξι άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο μέσα στο εμπορικό κέντρο του Westfield Bondi Junction από το χέρι του δράστη και ακόμα 8 έχουν μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομεία του Σίδνεϊ. Ανάμεσα στους τραυματίες φαίνεται πως βρίσκεται και ένα βρέφος μόλις 9 μηνών.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (13.4.2024) όταν ο δράστης μπήκε στις 15:10 μέσα στο εμπορικό κέντρο για να αποχωρήσει λίγη ώρα αργότερα. 

Ωστόσο, επέστρεψε ύστερα από δέκα λεπτά και επιτέθηκε με ένα μαχαίρι σε τουλάχιστον εννέα επισκέπτες του εμπορικού κέντρου.

Μια αστυνομικός μόνη της και χωρίς ενισχύσεις που βρισκόταν στο σημείο, άρχισε να τον καταδιώκει.

Όταν πλέον είχαν φτάσει στο πέμπτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου, ο δράστης γύρισε και στράφηκε κατά της αστυνομικού.

Η ίδια δεν δίστασε και τον πυροβόλησε επί τόπου.

Φωτογραφίες και βίντεο με την αστυνομικό πάνω από το πτώμα του δράστη κάνουν το γύρο του διαδικτύου. 

Αρχικά πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι πρόκειται για κάποιο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι ο άνδρας, που ήταν γύρω στα 30, μαχαίρωνε αδιακρίτως όποιον έβρισκε μπροστά του. 

Ένας επισκέπτης προσπάθησε να τον απωθήσει, με τον δράστη να έχει καταγραφεί σε βίντεο να κραδαίνει το μαχαίρι σε κυλιόμενες σκάλες. 

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού, με τους πελάτες των καταστημάτων να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο και την αστυνομία να προσπαθεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή αυτή.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν έναν άνδρα να τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και ανθρώπους τραυματισμένους να κείτονται στο έδαφος.

“Οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους”, έγραψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Οι νεκροί συνολικά, μαζί με τον δράστη, είναι 7. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 57 λεπτά
21
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πρωτοβουλία Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας για συνομιλίες με Ιράν - 10 νεκροί στο Ισραήλ πάνω από 200 τραυματίες
Το Ιράν χτύπησε πολλές κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ ισοπεδώνοντας κτίρια - Ακούστηκαν εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ - Το Τελ Αβίβ στόχευσε σε εγκαταστάσεις πυρηνικών στο Ιράν
Διασώστες βγάζουν από κατεστραμμένα κτίρια γυναίκες
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
11