Κόσμος

Μακρόν: Αναγκαία η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό – Θα επωμισθώ την αντιδημοφιλία

Το συνταξιοδοτικό κυριαρχεί στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχωρεί στα δίκτυα TF1 και France2 ο Εμάνουελ Μακρόν χαρακτηρίζοντας αναγκαία την μεταρρύθμιση, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει «να τεθεί σε ισχύ ισχύ μέχρι το τέλος του έτους».

«Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία, όχι γιατί αυτό αρέσει σε μένα, θα ήθελα να μην την κάνω, αλλά για τον λόγο αυτό δεσμεύθηκα να την κάνω», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν προσθέτοντας ότι θέλει την έναρξη της ισχύος της μέχρι το τέλος του έτους, «ώστε τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν». «Δεν υπάρχουν 36 λύσεις», είπε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε έτοιμος «να επωμισθεί την αντιδημοφιλία» για να θέσει σε ισχύ την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, εκφράζοντας και πάλι την εμπιστοσύνη του προς την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν κατά την διάρκεια της συνέντευξής του.

«Εγώ δεν επιδιώκω την επανεκλογή μου (…), αλλά ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες δημοσκοπήσεις και το γενικό συμφέρον της χώρας, επιλέγω το γενικό συμφέρον της χώρας», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας ότι «αν πρέπει να επωμισθώ σήμερα την αντιδημοφιλία, θα την επωμισθώ».

Η Ελιζαμπέτ Μπορν «έχει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία αυτής της κυβερνητικής ομάδας», είπε απευθύνοντας έκκληση για την «διεύρυνση της (κυβερνητικής) πλειοψηφίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη ΝΥΤ: Οργή Νετανιάχου για το «φιάσκο» της Μοσάντ στο Ιράν – Το παρασκήνιο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο επικεφαλής της Μοσάντ φέρεται να έπεισε τον Νετανιάχου πως στοχευμένες δολοφονίες Ιρανών αξιωματούχων θα οδηγούσαν σε μαζικές διαδηλώσεις που θα έφερναν την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος και εκείνος με τη σειρά του έπεισε τον Τραμπ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Αναστέλλονται για πέντε ημέρες τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές κατά του Ιράν, είμαστε σε συνομιλίες
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ΗΠΑ και Ιράν είχαν, τις τελευταίες δύο ημέρες, «πολύ καλές και παραγωγικές συνομιλίες» με στόχο την πλήρη επίλυση των μεταξύ τους εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή
Ο Ντόναλντ Τραμπ 11
Το Ιράν αρνήθηκε ότι χτύπησε με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τη βάση Ντιέγκο Γκαρσία και μιλά για προβοκάτσια
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Εσμαΐλ Μπαγκάεϊ, είπε χαρακτηριστικά πως ούτε καν ο Μαρκ Ρούτε μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισραηλινούς ισχυρισμούς
H βάση του Ντιέγκο Γκαρσία