Κόσμος

Μάλι: 14 νεκροί από έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο – Μεταξύ τους και δύο Γάλλοι στρατιώτες

Δεκατέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο Γάλλοι στρατιώτες, σκοτώθηκαν στην πόλη Γκάο στο βόρειο Μάλι όταν ένα παγιδευμένο με αυτοκίνητο με εκρηκτικά έπεσε πάνω σε περίπολο.

Από την πλευρά του, ο γαλλικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας αριθμός αμάχων σκοτώθηκε στην επίθεση και ότι εξετάζει την κατάσταση της γαλλικής περιπόλου 30 ανδρών που δέχτηκε επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Πατρίκ Στάιγκερ δήλωσε ότι η έκρηξη, που σημειώθηκε κοντά σε τρία οχήματα του γαλλικού στρατού στη διάρκεια κοινής περιπολίας με τα στρατεύματα του Μαλί, “προκάλεσε έναν αριθμό θυμάτων μεταξύ αμάχων, περιλαμβανομένων παιδιών. Η (γαλλική) μονάδα έχει αναλάβει τον έλεγχο”.

Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφέρει αριθμό τραυματιών και είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αριθμό νεκρών μεταξύ των γάλλων στρατιωτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Πούτιν μπορεί να μην είναι ποτέ έτοιμος να συναντήσει τον Ζελένσκι – Ανάλυση του CNN
«Ο Πούτιν έχει ήδη πάρει αυτό που ήθελε, μια διμερή συνάντηση με τον Τραμπ, έναν ηγέτη που θεωρεί ίσο του. Μια συνάντηση με τον Ζελένσκι θα ήταν, στα μάτια του, ασυμβίβαστη με την κοσμοθεωρία του» τονίζει σε ανάλυσή του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα 6
Σουηδία: Ολόκληρη ιστορική εκκλησία μετακινείται πάνω σε ρυμουλκούμενη πλατφόρμα – Εντυπωσιακές εικόνες
Η εκκλησία είναι ένα από τα 23 μνημεία που έχουν ήδη μετακινηθεί στην Κιρούνα, με την LKAB να χαρακτηρίζει τη μετακίνηση αυτή «μοναδικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία»
Ξύλινη εκκλησία στη Σουηδία μεταφέρεται πάνω σε πλατφόρμα
2