Κόσμος

Μάλτα – Κορονοϊός: Πιο αυστηροί οι περιορισμοί μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς για τον κορονοϊό ανακοίνωσε η Μάλτα, καθώς ο αριθμός των μολύνσεων από την πανδημία κατέρριψε νέο ρεκόρ για δεύτερη ημέρα.

Ο υπουργός Υγείας Κρις Φερν δήλωσε πως οι εκδηλώσεις όπου δεν είναι δυνατό να υπάρχουν καθήμενοι απαγορεύονται από τις 27 Δεκεμβρίου, ενώ οι αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Όλοι οι χώροι εκδηλώσεων πρέπει να κλείνουν έως τη 1.00 το πρωί.

Ο εορτασμός του ερχομού του Νέου Έτους σε υπαίθριο χώρο στην πρωτεύουσα Βαλέτα, ακυρώθηκε.

Ο Φερν είπε πως όλοι ηλικίας 18 ετών και άνω θα μπορούν να ζητήσουν να κάνουν αναμνηστική δόση από τις 27 Δεκεμβρίου και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι απαραίτητα για την είσοδο στους περισσότερους χώρους από τις 17 Ιανουαρίου.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στη Μάλτα υπερβαίνουν το 90%, ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Κατέγραψε σήμερα 733 νέες μολύνσεις από τον ιό από 582 χθες, Τετάρτη.

Ο Φερν είπε πως έχουν εντοπιστεί οι πρώτες δύο μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον, αλλά πρόσθεσε πως είναι βέβαιος πως μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με τις αναμνηστικές δόσεις.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ιρανική ομάδα Κατάιμπ Χεζμπολάχ - Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η οργάνωση χρησιμοποίησε με επιτυχία drone, παρακάμπτοντας τα αμερικανικά συστήματα άμυνας
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»
Χεζμπολάχ και Ιράν βομβαρδίζουν το Ισραήλ, εκρήξεις και καπνοί στη Βηρυτό: «Θα σκοτώσουμε τον Νετανιάχου» ορκίζεται η Τεχεράνη
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου - Συνεχίζεται το θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ - ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου
Εκρήξεις στη Βηρυτό 7
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
8