Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μάσκα με τηλεχειριστήριο που θυμίζει pac man λανσάρει μια εταιρεία στο Ισραήλ

Μάσκα με τηλεχειριστήριο που θυμίζει pac man λανσάρει μια εταιρεία στο Ισραήλ
photo Reuters

Μια ιδιότυπη μάσκα με τηλεχειριστήριο επινόησαν στο Ισραήλ για προστασία από τον κορονοϊό.

Η μάσκα αυτή επιτρέπει στους πελάτες των εστιατορίων να τρώνε το φαγητό τους χωρίς να την βγάζουν, μια συσκευή που σύμφωνα με τους κατασκευαστές της θα κάνει λιγότερο επικίνδυνη την επίσκεψη στο εστιατόριο.

Με την πίεση ενός μοχλού ανοίγει μια σχισμή μπροστά στη μάσκα ώστε να μπορεί να εισέλθει το φαγητό. Η διαδικασία βέβαια μπορεί να είναι αρκετά άβολη αν κάποιος τρώει παγωτό ή φαγητό με σάλτσα, αλλά οι πιο στέρεες τροφές εύκολα καταναλώνονται με τρόπο ανάλογο με εκείνον του θρυλικού παιχνιδιού Pac-Man.

“Η μάσκα ανοίγει μηχανικά με τηλεχειριστήριο ή αυτόματα όταν πλησιάζει το πιρούνι”, εξηγεί ο Ασάφ Γκιτέλις, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Avtipus Patents and Inventions, καθώς επιδεικνύει την συσκευή στα γραφεία της εταιρείας κοντά στο Τελ Αβίβ.

“Μετά μπορείς να φας, να διασκεδάσεις, να πιεις, ενώ βγάζεις το πιρούνι και κλείνει και είσαι προστατευμένος από τον ιό εσύ και όσοι κάθονται μαζί σου”, λέει ο ίδιος.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την μαζική κατασκευή της μάσκας μέσα στους επόμενους μήνες και έχει ήδη καταθέσει μια πατέντα. Προσθέτει ότι η τιμή της πιθανόν να κυμαίνεται από 0,78 σεντς ακριβότερα της κλασικής μπλε μάσκας έως 2,63 ευρώ ακριβότερα.

Το Ισραήλ έχει ανοίξει ξανά την οικονομία του μετά την δραματική μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Προς το παρόν, τα εστιατόρια είναι ανοιχτά μόνο για να αγοράσει κάποιος φαγητό για το σπίτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις