Κόσμος

Μάστιγα οι αυτοκτονίες στις ΗΠΑ! 45.000 περιστατικά μόνο το 2016!

Οι αυτοκτονίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 30% στο διάστημα από το 1999 μέχρι το 2016, χρονιά κατά την οποία σχεδόν 45.000 άνθρωποι έθεσαν τέλος στη ζωή τους, σύμφωνα με έκθεση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών.

Η αυτοκτονία είναι “ένα εντεινόμενο πρόβλημα της δημόσιας υγείας” καθώς παρουσιάσε ανησυχητικά αυξητικές τάσεις σε 44 από τις 50 Πολιτείες κατά την περίοδο που μελέτησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Το 2016 ήταν η δέκατη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ και σχεδόν στις μισές αυτοκτονίες (54%) οι αυτόχειρες δεν είχαν διαγνωστεί στο παρελθόν με ψυχική νόσο.

Ψάχνουν τους λόγους πίσω από τις αυτοκτονίες

Κάποιοι από τους λόγους που ώθησαν ανθρώπους να βάλουν τέλος στη ζωή τους ήταν “προβλήματα στις σχέσεις τους, η απώλεια κάποιου αγαπημένου, προβλήματα υγείας, οικονομικά, δικαστικά, η έλλειψη στέγης ή εργασίας”, αναφέρεται στη μελέτη.

Οι άνθρωποι που προχωρούν στο απονενοημένο διάβημα είναι στην πλειονότητά τους άνδρες (76,8%), λευκοί (83,6%) και εκείνοι που δεν είχαν διαγνωστεί προηγουμένως με ψυχικό νόσημα έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν κάποια ανθρωποκτονία πριν αυτοκτονήσουν και οι ίδιοι.

Οι μισοί αυτόχειρες (48,5%) αυτοπυροβολούνται

Η μελέτη δεν διευκρινίζει αναλυτικά ποια είναι τα επαγγέλματα με τον μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας. Όμως επισημαίνει ότι το 20% των αυτόχειρων άνω των 18 ετών και χωρίς διαγνωσμένη ψυχική νόσο ήταν στρατιωτικοί ή είχαν υπηρετήσει παλαιότερα στις ένοπλες δυνάμεις.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στις αυτοκτονίες κατέγραψε η Βόρεια Ντακότα (57%).

Τα CDC κάλεσαν τις Πολιτείες να προωθήσουν πολιτικές πρόληψης της αυτοκτονίας και να αντιμετωπίσουν τους παράγοντες που οδηγούν τους ανθρώπους σ’ αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3