Κόσμος

Ματέο Σαλβίνι: Στο «σκαμνί» για αποφάσεις κατά προσφύγων και μεταναστών

Σε δίκη παραπέμπεται ο Ματέο Σαλβίνι. Ο ηγέτης της ιταλικής Λέγκα κατηγορείται για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε 147 μετανάστες και πρόσφυγες όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Τον Αύγουστο του 2019 ο Σαλβίνι αρνήθηκε να δώσει το αναγκαίο «ελεύθερο» στους επιβαίνοντες στο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms, οι οποίοι αναγκάσθηκαν να περιμένουν μια εβδομάδα, πριν αποβιβαστούν σε ιταλικό λιμάνι.

Ο δικαστικός του Παλέρμο, αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες, αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του νυν γραμματέα της Λέγκα, για στέρηση ατομικής ελευθερίας 147 μεταναστών και προσφύγων.

Σαλβίνι: «Αμετανόητος» πηγαίνει στο εδώλιο 

Οι ακροαματικές διαδικασίες της δίκης Σαλβίνι θα αρχίσουν στις 15 Σεπτεμβρίου. Σχολιάζοντας ο ίδιος ο Ματέο Σαλβίνι, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου:

«Παραπέμπομαι σε δίκη επειδή υπερασπίσθηκα την χώρα μου; Θα πάω, λοιπόν, στο δικαστήριο, με ψηλά το κεφάλι, εξ ονόματος όλων».

Η πάγια θέση του Σαλβίνι είναι ότι όλη η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, συμμεριζόταν την θέση του και ότι είχε ζητήσει σαφείς δεσμεύσεις για ανακατανομή των μεταναστών και προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Open Arms, από την μεριά της, έγραψε στο Twitter: «Είμαστε ευτυχισμένοι και για τους τόσους ανθρώπους που σώσαμε, τα τελευταία χρόνια». Η θέση της ΜΚΟ είναι ότι παραβιάσθηκε η βασική αρχή της διάσωσης ναυαγών, στο βωμό της πολιτικής προπαγάνδας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο κορυφής
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι