Κόσμος

“Ματωμένος” γάμος! Πνίγηκαν γυναικόπαιδα σε ναυάγιο! 20 νεκροί, εννέα αγνοούμενοι

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Μιανμάρ μετά τη σύγκρουση τη χθεσινή νύχτα ενός ξύλινου πλοιαρίου που μετέφερε περίπου 80 επιβάτες και ενός φορτηγού πλοίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το πλοίο που ταξίδευε χωρίς φώτα βυθίστηκε γρήγορα, μετά τη μετωπική σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο σε ποταμό κοντά στην πόλη της Παθέιν, ένα λιμάνι δυτικά της Ρανγκούν.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, το πλοίο μετέφερε τους καλεσμένους σε έναν γάμο που επέστρεφαν στα σπίτια τους

Δεκαέξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες έχασαν τη ζωή τους και υπολογίζουμε ότι εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται“, δήλωσε στο AFP ο τοπικός βουλευτής Αούνγκ Θου Χτιούε. Πρόσθεσε ότι 30 άνθρωποι μπόρεσαν να διασωθούν αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο την ώρα του ναυαγίου.

Τα ξημερώματα, τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν την έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων σορών.

“Οι λιμενικές αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος. Η περιφερειακή κυβέρνηση θα βοηθήσει στις κηδείες των θυμάτων”, δήλωσε τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Είναι πολύ μεγάλη τραγωδία γιατί υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά μέσα στο πλοίο“, δήλωσε ο Χιν Ζάου Λιν, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Εθνική Συμμαχία για τη Δημοκρατία (NLD).

Τα θανατηφόρα ναυάγια αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στη Μιανμάρ, όπου πολλοί άνθρωποι ζουν στις όχθες των ποταμών και μετακινούνται με πλοία που γεμίζουν ασφυκτικά από κόσμο. Τον Οκτώβριο, 73 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί καθηγητές και σπουδαστές, έχασαν τη ζωή τους όταν ανατράπηκε το πλοίο στο οποίο επέβαιναν. Τον Απρίλιο του 2016, 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, πνίγηκαν επίσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιεί ότι το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ πρέπει να αναθεωρηθεί με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων
Ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι η πρόταση της Ουάσινγκτον δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με την Ευρώπη, η οποία διαθέτει κρίσιμους μοχλούς πίεσης στο ουκρανικό ζήτημα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ζελένσκι – «Υπογράψτε τώρα τη συμφωνία, η επόμενη θα είναι χειρότερη»
Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποδεχθεί σύντομα μια συμφωνία ειρήνης, παρά τις παραχωρήσεις που θεωρούνται απαράδεκτες από πολλούς Ευρωπαίους συμμάχους, γράφει ο Guardian
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι 22