Κόσμος

Μαχητικό της Ρωσίας παρενόχλησε πολωνικό αεροσκάφος σε αποστολή της Frontex στη Μαύρη Θάλασσα

Ένα μαχητικό Sukhoi Su-35 της Ρωσίας παρενόχλησε την Παρασκευή (5.5.2023) αεροσκάφος της Πολωνίας που εκτελούσε αποστολή για τη Frontex πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας προσωρινή «απώλεια ελέγχου» του αεροσκάφους από τους πιλότους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Βαρσοβία.

Χθες Σάββατο (6.5.2023) το βράδυ, η Ρουμανία, που ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε στο περιστατικό με τα δυο αεροσκάφη και έκανε λόγο για «απολύτως απαράδεκτη επιθετική συμπεριφορά» της Ρωσίας απέναντι στην Πολωνία.

Σύμφωνα με την συνοριοφυλακή της Πολωνίας, το ρωσικό αεροσκάφος «εισήλθε χωρίς καμία επικοινωνία μέσω ασυρμάτου στην περιοχή επιχειρήσεων που έχει οριστεί από τη Ρουμανία».

Το αεροσκάφος της Ρωσίας πραγματοποίησε «επιθετικούς και επικίνδυνους ελιγμούς, πλησιάζοντας σε τρεις περιπτώσεις το αεροσκάφος της πολωνικής συνοριοφυλακής χωρίς την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας».

Έχασαν τον έλεγχο

Κατά συνέπεια, προκλήθηκαν σημαντικές αναταράξεις και το πενταμελές πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων δύο πιλότων, «έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους και έχασε ύψος».

Μετά το περιστατικό, το πολωνικό σκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Ρουμανία.

Το περιστατικό είναι «μια ακόμα απόδειξη της προκλητικής προσέγγισης της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε χθες βράδυ το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση, επικρίνοντας τους «επαναλαμβανόμενους επικίνδυνους ελιγμούς» ενός «ανεύθυνου» Ρώσου πιλότου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πολωνικό αεροσκάφος, που δεν ήταν οπλισμένο, περιπολούσε για τον εντοπισμό πιθανών παράτυπων μεταναστών και βρισκόταν περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του ρουμανικού εναέριου χώρου, σε διεθνή εναέριο χώρο.

Το αεροσκάφος της Πολωνίας επιχειρεί στη Ρουμανία από τις 19 Απριλίου έως τις 17 Μαΐου στο πλαίσιο επιχείρησης που έχει οργανωθεί από τη Ρουμανία και συντονίζεται από τη Frontex.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό