Κόσμος

Με απουσίες ηγετών η σύνοδος της Αφρικανικής Ένωσης

Αίγυπτος, Σουδάν και Κονγκό είναι μερικές από τις χώρες που δεν συμμετέχουν.

Η σύνοδος της Αφρικανικής Ένωσης πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή στην Ουγκάντα. Από αυτήν θα απουσιάζει ο  πρόεδρος του Σουδάν, Ομαρ ελ Μπασίρ, που καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και έχουν εκδοθεί δύο εντάλματα σε βάρος του, ο πρόεδρος του Κονγκό, Τζόζεφ Καμπίλα, που ακύρωσε τη συμμετοχή του “την τελευταία στιγμή” και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων 43 από τα 53 μέλη της Αφρικανικής Ένωσης έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας, Καμπάλα. Στη σύνοδο θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αφρικανική ήπειρος κα έχουν εξεταστεί πολλές φορές σε υπουργικό επίπεδο.

Σουδανοί αξιωματούχοι και οι συνήγοροι του ελ Μπασίρ προσπαθούν να πείσουν τους εκπροσώπους της Αφρικανικής Ένωσης να απομονώσουν το Διεθνές Δικαστήριο και να στηρίξουν το Σουδάν, το οποίο ετοιμάζεται να καταθέσει έφεση αντικρούοντας τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του Σουδανού πρόεδρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ: Τον Ιανουάριο η υπογραφή της Mercosur
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνη, ζήτησε την αναβολή για να καθησυχάσει τους αγρότες, ενώ αρκετές χώρες που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση, θα μπορούσε να καταστρέψει το εμπορικό deal
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν