Κόσμος

Με νόμο ο Πάπας θα καθαιρεί όσους επισκόπους κάνουν τα τυφλά μάτια

O πάπας Φραγκίσκος υπέγραψε νόμο του Βατικανού ο οποίος θα επιτρέπει την καθαίρεση επισκόπων οι οποίοι δεν ερευνούν με το επιβεβλημένο ενδιαφέρον κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος κληρικών.

Η είδηση ανακοινώθηκε σήμερα από την Αγία Έδρα, με την επιπλέον διευκρίνιση ότι πρόκειται για πρωτοβουλία η οποία ανήκει αποκλειστικά και μόνον στον ποντίφικα.

Στην τελική φάση της κρίσης σχετικά με την καθαίρεση ή όχι επισκόπων που δεν θα έχουν εξετάσει με το αναγκαίο ενδιαφέρον κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος καθολικών ιερέων, ο πάπας θα πλαισιωθεί από συμβουλευτική επιτροπή, την οποία αναμένεται να απαρτίζουν καρδινάλιοι και άλλοι υψηλόβαθμοι κληρικοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

 

‘Όπως σημειώνουν οι παρατηρητές, πρόκειται για μια ουσιαστική απάντηση, από μέρους του Φραγκίσκου, σε όσους κατηγόρησαν το Βατικανό , έως τώρα, ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν έπαψε των καθηκόντων τους ιερείς που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία, και πως αντιθέτως, τους προσφέρθηκε ακόμη και ένα είδος συγκάλυψης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Νιώθω ότι πεθαίνω», είπε και σε λίγες ώρες ξεψύχησε – Έρευνα για τον θάνατο υπαλλήλου καθαριότητας από τον καύσωνα στη Βαρκελώνη
Η γυναίκα, εργαζόταν στην Παλιά Πόλη της Βαρκελώνης το απόγευμα του Σαββάτου, και σύμφωνα με την αδερφή της πέθανε στο σπίτι της αργότερα μέσα στην ημέρα
Βαρκελώνη 1