Κόσμος

Με ρυθμούς χελώνας αυξάνεται η δημοτικότητα του Ολάντ

Η δημοτικότητα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ σημείωσε αύξηση, όμως στη μεγάλη πλειονότητά τους οι Γάλλοι ψηφοφόροι παραμένουν δυσαρεστημένοι με την απόδοσή του, πράγμα που δημιουργεί αμφιβολίες για την επανεκλογή του, αναφέρεται σε δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Στη δημοσκόπηση της Opinionway, που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Le Figaro, αναφέρεται πως 20% των ψηφοφόρων εγκρίνουν την προεδρία του Ολάντ, ποσοστό κατά πέντε μονάδες υψηλότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Οκτώβριο. Ωστόσο, τρία χρόνια αφότου ανέλαβε την προεδρία, περίπου 79% των Γάλλων λένε πως είναι δυαρεστημένοι με τον πρόεδρο.

Η δημοτικότητα του Ολάντ είχε μειωθεί πέρυσι σε χαμηλό ποσοστά ρεκόρ για γάλλο αρχηγού κράτους — τον Σεπτέμβριο είχε πέσει στο 13% σε μια δημοσκόπηση.

Η θέση του βελτιώθηκε εξαιτίας του τρόπου που χειρίσθηκε τις ένοπλες επιθέσεις ισλαμιστών τον Ιανουάριο στο Παρίσι, όμως έχει ακόμη μακρύ δρόμο για να μπορεί να ελπίζει ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017.

Σύμφωνα με την έρευνα της Opinionway, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο Ολάντ δεν θα μπορούσε ούτε καν να περάσει στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών θα ερχόταν τρίτος και ο υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος UMP θα επικρατούσε, ενώ η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα καταλάμβανε τη δεύτερη θέση.

Ο Ολάντ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα επιδιώξει να επανεκλεγεί στην προεδρία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η χειρότερη επίδοση του προέδρου είναι στην οικονομία, καθώς μόνο 14% των Γάλλων ψηφοφόρων λένε πως κάνει καλή δουλειά στον τομέα αυτό.
Στο πλαίσιο της έρευνας ερωτήθηκαν 1.016 πρόσωπα στις 15 και 16 Απριλίου. Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο σφάλματος 2-3%. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο – Κόντρα με τη δήμαρχο για την ICE
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό άμεσο ομοσπονδιακό έλεγχο, κατηγορώντας τη δήμαρχο των Δημοκρατικών ότι αρνείται κάθε συνεργασία με την Υπηρεσία Μετανάστευσης (ICE)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - Η αριστερή ιδεολογία και τα μηνύματα μετά τον μοιραίο πυροβολισμό
Την Τρίτη ενώπιων δικαστηρίου ο 22χρονος που αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές - Η συγκατοίκηση με τρανς άτομο και ο όρκος του Ντόναλντ Τραμπ κατά των δραστών παρόμοιων περιστατικών
Τάιλερ Ρόμπινσον
2