Κόσμος

Με… το πάσο του ο Τραμπ – “Δεν βιαζόμαστε για συμφωνία με την Κίνα”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν βιάζεται» να οριστικοποιήσει μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα ενώ διαπραγματευτές και από τις δύο χώρες ετοιμάζονται να συνεχίσουν τις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον, σε μια ένδειξη ότι οι συζητήσεις μπορεί να τραβήξουν και μετά το πέρας αυτής της εβδομάδας.

Σε μια μακρά σειρά από πρωινά tweets, ο Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφασή του να επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων, που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα σήμερα, και είπε ότι οι δασμοί θα ενισχύσουν τις ΗΠΑ περισσότερο από κάθε άλλη εμπορική συμφωνία.

«Οι δασμοί θα φέρουν ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ πλούτο στη χώρα μας απ’ ό,τι μια εξαιρετική συμφωνία παραδοσιακού τύπου», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Οι συνομιλίες με την Κίνα συνεχίζονται σε πολύ ευγενικό τρόπο –δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να βιαστούμε», έγραψε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ επιμένει ότι η Κίνα θα πρέπει να πληρώσει τους δασμούς, όχι οι Αμερικανοί καταναλωτές, αλλά οι τιμές έχουν αυξηθεί σε μια σειρά από προϊόντα καθώς αμερικανικές επιχειρήσεις επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1