Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι: Όλο το παρασκήνιο του οικογενειακού συμβουλίου

Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι: Όλο το παρασκήνιο του οικογενειακού συμβουλίου
EPA/ROYAL HOUSEHOLD / KENSINGTON PALACE

Δυο ώρες νωρίτερα από όλους έφτασε στο Σάντρινγχαμ ο Πρίγκιπας Χάρι το μεσημέρι της Δευτέρας (13/01/2020) προκειμένου να έχει συνάντηση μόνο με την Βασίλισσα Ελισάβετ και γιαγιά του και να της εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να κάνει άνω – κάτω την βασιλική οικογένεια.

Και μάλλον τα κατάφερε καθώς η Βασίλισσα εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία δίνει το πράσινο φως στο νεαρό ζευγάρι να κάνει αυτό που επιθυμεί.

Η οικογένεια έλυσε το πρόβλημα αυτό μόνη της όπως το συνηθίζει όλα αυτά τα χρόνια. Και λέγοντας οικογένεια εννοούμε τον Χάρι, τον Γουίλιαμ, τον Κάρολο και την Βασίλισσα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Daily Mail, Richard Kay, στην Μέγκαν δεν επετράπη να συμμετάσχει στο οικογενειακό συμβούλιο από το Βανκούβερ του Καναδά όπου βρίσκεται με την αιτιολογία ότι οι γραμμές δεν είναι ασφαλείς. Αυτή η δικαιολογία κράτησε τα όσα ειπώθηκαν στον στενό κύκλο της οικογένειας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογενειακή σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όλοι έλαβαν διαβεβαιώσεις και κυρίως η Βασίλισσα από τον εγγονό της στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν ότι δεν θα φέρει σε περεταίρω δύσκολη θέση την οικογένειά του και κυρίως τη Μοναρχία.

Η Βασίλισσα ωστόσο επιμένει να είναι πολύ απογοητευμένη. Συμφώνησε λοιπόν σε μια μεταβατική περίοδο έτσι ώστε οι Σάσεξ να σταματήσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους αφού θα περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στον Καναδά.

Η απαγόρευση στη Μέγκαν

Ο Χάρι, ο Γουίλιαμ και ο Κάρολος έφυγαν με τρία διαφορετικά αυτοκίνητα. Όσο για τη Μέγκαν Μαρκλ που πολύ ήθελε να συμμετάσχει στο οικογενειακό συμβούλιο «έφαγε πόρτα» μετά από εισήγηση των βασιλικών συμβούλων γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ασφαλές. Όπως τόνιζαν πηγές από το Παλάτι κανείς δεν γνώριζε ποιος άλλος θα άκουγε από το Βανκούβερ όπου βρίσκεται η Μέγκαν. «Αυτή ήταν μια άκρως απόρρητη οικογενειακή συζήτηση και όχι μια ανοικτή διάσκεψη», είπαν χαρακτηριστικά.

Click4More Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι… the end! Η επίσημη ανακοίνωση της Ελισάβετ

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν θεωρεί ότι έχει κλείσει το θέμα καθώς γνωρίζει ότι ο Χάρι θα προσπαθήσει να πληρώνει τους λογαριασμούς του από τα χρήματα που ο πατέρας του διαχειρίζεται. «Δεν θα έχει απεριόριστους πόρους. Ο Χάρι πρέπει να το ξέρει αυτό», τόνισε πηγή κοντά στον Κάρολο.

Η Βασίλισσα έχει ζητήσει να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες καθώς δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εμπορευματοποιηθεί ο τίτλος που κατέχουν η Μέγκαν και ο Χάρι. «Κανείς δεν θέλει στο Παλάτι να δει το όνομα των Σάσεξ ως μάρκα σε βούτυρο», τόνιζαν.

Θα τους πάρει τους τίτλους;

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές την ανακοίνωση της Βασίλισσας μπορεί κανείς να διακρίνει ότι τους αποκαλεί με τα μικρά τους ονόματα και όχι ως Δούκα και Δούκισσα του Σάσεξ. Αυτό, μπορεί να δείχνει δυο πράγματα. Είτε ότι θα τους πάρει τους τίτλους που κατέχουν, είτε ότι ήθελε να είναι οικεία στην ανακοίνωση προς τον εγγονό της.

Πάντως, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε ότι η ανακοίνωση είχε έναν ασυνήθιστα προσωπικό τόνο και δείχνει την μεγάλη της ανησυχία. Και τέλος πάντως ότι «τους πάει με το καλό», που λέει ο λαός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις