Κόσμος

Μεξικό: Ξυλοκόπησαν και έκαψαν ζωντανό άνδρα γιατί πίστεψαν πως ήθελε να απαγάγει παιδιά

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε έναν άνδρα στην πολιτεία Πουέμπλα στο κεντρικό Μεξικό, που κατηγορήθηκε ότι σκόπευε να απαγάγει ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Κυριακή του Μεξικό ο Ντανιέλ Πικάσο, 31 ετών, ξυλοκοπήθηκε και κάηκε ζωντανός την Παρασκευή από πλήθος περίπου 200 ανθρώπων στην κοινότητα Παπατλασόλκο, περίπου 180 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αυτή δεν είναι δικαιοσύνη, αυτή είναι βαρβαρότητα. Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνα για το τι συνέβη προκειμένου να αποδοθούν (ποινικές) ευθύνες», τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Ουατσινάνγκο.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σώσουν, όμως κάτοικοι τους εμπόδισαν.

 

 

Όταν οι άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης προσπάθησαν να τον βάλουν μέσα σε περιπολικό, οι κάτοικοι τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο, τον οδήγησαν διά της βίας σε γήπεδο, όπου τον ξυλοκόπησαν, τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και τον έκαψαν ζωντανό.

Το πτώμα ανακτήθηκε αφού οι κάτοικοι έφυγαν από το γήπεδο.

Η κινητοποίηση των κατοίκων και οι κατηγορίες σε βάρος του Πικάσο οφείλονταν σε υπηρεσία τηλεφωνικών μηνυμάτων, που ενημέρωσε ότι δύο άνδρες βρισκόνταν στην κοινότητα με σκοπό να απαγάγουν ανηλίκους, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του δήμου της Ουατσινάνγκο.

Το θύμα εργαζόταν από τον Μάρτιο του 2022 ως σύμβουλος της Βουλής, τόνισε ο θεσμός μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλοντας τη φρικιαστική δολοφονία του.

Τα εγκλήματα αυτής της φύσης δεν είναι σπάνια στο Μεξικό. Συνήθως διαπράττονται σε απομονωμένες περιοχές, όπου χρειάζεται χρόνος για να φθάσουν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Ένα από τα πιο δραματικά διαπράχθηκε το 2019, επίσης στην Πουέμπλα, όπου επτά άνδρες ξυλοκοπήθηκαν και κάηκαν ζωντανοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδια επίθεσης στο Ιράν – «Μένει να δώσει τη διαταγή» αποκαλύπτει η Wall Street Journal
Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», ο Τραμπ δεν έχει δώσει ακόμη διαταγή, καθώς περιμένει να δει αν η τακτική που ακολουθεί θα υποχρεώσει την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα
Ντόναλντ Τραμπ
17