Κόσμος

Μέρκελ: “Οι αγορές αναμένουν στενότερη συνεργασία από τους ηγέτες”

Οι αγορές αναμένουν από τους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) να συνεργαστούν πιο στενά, υποστήριξε σήμερα από το Λος Κάμπος του Μεξικού η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή της για "περισσότερη Ευρώπη" και συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαίων.

 “Επέμεινα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και μια πιο βαθιά συνεργασία”, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της συνόδου των πλούσιων και αναδυόμενων χωρών.

   “Χρειαζόμαστε μια γερή δόση δημοσιονομικής εξυγίανσης και αναπτυξιακής ώθησης ταυτόχρονα”, πρόσθεσε.

   Η Μέρκελ είπε ότι κατά το δείπνο των ηγετών της G20, το βράδυ της Δευτέρας, έγιναν “πολύ ειλικρινείς και άμεσες συζητήσεις για τα προβλήματα όλων των χωρών”.

   Επειδή το δείπνο άργησε να ξεκινήσει και διήρκησε περισσότερο από το προβλεπόμενο, η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τους Ευρωπαίους ηγέτες ματαιώθηκε. Όμως “όλα όσα θα μπορούσαν να ειπωθούν στη συνάντηση με τον Ομπάμα, ειπώθηκαν στο δείπνο”, σημείωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας: “Αποφασίσαμε ότι δεν ήταν αναγκαία μια ακόμη συνάντηση”.

   Η σημερινή ημέρα θα είναι αφιερωμένη στο διεθνές εμπόριο και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, διευκρίνισε η καγκελάριος της Γερμανίας. “Χρειαζόμαστε περισσότερες ελεύθερες συναλλαγές και έναν πιο εντατικό αγώνα κατά του προστατευτισμού”, συνέχισε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα “αμφιλεγόμενο” θέμα.

 
Μόντι: “Ο καθένας από εμάς είναι σαν Gps και παίρνει συνεχώς μια νέα θέση”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στους 27 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Μπαγκλαντές, τα 25 παιδιά - Η Τρίτη κηρύχθηκε μέρα εθνικού πένθους
Φοιτητές υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα, 25 παιδιά και ο πιλότος είναι οι 26 από τους 27 επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους
Μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές ερευνούν το σημείο μετά τη συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας σε κτίριο που ανήκει στην πανεπιστημιούπολη του Milestone School and College, στη Ντάκα του Μπαγκλαντές.
Πατέρας κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του και πέταξε το πτώμα της σε λίμνη στη Νέα Υόρκη
Ο πατέρας της μικρής Μελίνας δήλωσε στις αρχές την εξαφάνισή της, ενώ λίγες ώρες μετά το παιδί εντοπίστηκε νεκρό στις όχθες της λίμνης George στη Νέα Υόρκη
Η 9χρονη Μελίνα Γαλάνη Φρατόλιν και ο πατέρας της, Λουτσιάνο Φρατόλιν που κατηγορείται για τον φόνο της
Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσιοποιεί χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις ΗΠΑ το 1968
Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Κινγκ, και την κατάθεση συγκρατουμένου του
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ αγκαλιάζεται από τη σύζυγό του Κορέτα Σκοτ Κινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου αναρρώνει από τραύμα από μαχαίρι μετά από επίθεση γυναίκας. Αριστερά είναι η μητέρα του, Alberta Williams King