Κόσμος

Μέρκελ: “Όποιο κόμμα και να κερδίσει θα πρέπει να τηρήσει το μνημόνιο”

Επιμένει η Άγκελα Μέρκελ ότι ο νικητής των εκλογών στην Ελλάδα όποιος και να είναι θα πρέπει να σεβαστεί το μνημόνιο και ότι αυτό έχει ειπωθεί σε όλα τα ελληνικά κόμματα.

“Η Ελλάδα οφείλει να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της για λιτότητα, προκειμένου να παραμείνει στην ευρωζώνη», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή της, στο Βερολίνο, με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι.

«Πάντα λέγαμε ότι ευχόμαστε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να σεβαστεί η επόμενη κυβέρνηση το μνημόνιο, που έχει υπογραφεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε η κ. Μέρκελ και επισήμανε ότι αυτό «έχει ειπωθεί σε όλα τα ελληνικά κόμματα». Χαρακτήρισε, δε, το μνημόνιο «απαραίτητο» και πρόσθεσε ότι «αποτελεί τη βάση για μια θετική εξέλιξη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η καγκελάριος διέψευσε τις πληροφορίες περί πιέσεων από το Βερολίνο προς τη Μαδρίτη, προκειμένου να προσφύγει η τελευταία στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι χώρες, οι οποίες επιθυμούν αλληλεγγύη, υποβάλλουν οι ίδιες αίτημα», δήλωσε και υποστήριξε πως «διαθέτουμε ό,τι χρειάζεται για τη σταθερότητα» της ευρωζώνης. «Τώρα εναπόκειται στην κάθε χώρα να απευθυνθεί σε εμάς», επισήμανε, αναφέροντας και ότι «υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον να μπορέσουν όλες οι οικονομικές περιοχές να αναπτυχθούν σταθερά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bundesbank: Ελλάδα και Ισπανία “γονατίζουν” την γερμανική οικονομία

Πρόντι:”Η ελληνική κρίση θα λυθεί”

Γερμανία: Το αν θα προσφύγει η Ισπανία στο μηχανισμό είναι δικό της θέμα

Τσίπρας ή Μερκελ, ποιος θα πατήσει το κουμπί για την Grexit;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην Βραζιλία: Νεκρή η 11χρονη σταρ του Netflix, Milena Brandao - Έπαθε 12 καρδιακές ανακοπές μέσα σε δύο μέρες
Η Μιλένα Μπραντάο απεβίωσε εννέα ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων έντονων συμπτωμάτων πονοκεφάλου. Η είδηση έχει συγκλονίσει τον καλλιτεχνικό χώρο της Βραζιλίας, όπου η μικρή ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα αγαπητή
Η 11χρονη Βαζιλιάνα ηθοποιός, Μιλένα Μπραντάο 3
Πρίγκιπας Λούις: Όλο σκανταλιές στις εκδηλώσεις για το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου – Οι πόζες και το τρολάρισμα στον αδελφό του
Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καταγράφεται η στιγμή που ο Τζορτζ φτιάχνει τα μαλλια του και δευτερόλεπτα αργότερα ο Λούις μιμείται την κίνηση του αδελφού του
Ο πρίγκιπας Λούις με τον πατέρα του, πρίγκιπα Γουίλιαμ