Κόσμος

Μέση Ανατολή: Η κυνική ομολογία τρομοκράτη της Χαμάς – «Αποστολή μας ήταν να σκοτώσουμε, όχι να απαγάγουμε»

«Αποστολή μας ήταν να σκοτώσουμε, όχι να απαγάγουμε…», παραδέχεται ένας τρομοκράτης της Χαμάς που συνελήφθη στο Ισραήλ και συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος που συγκλονίζει μέχρι σήμερα τη Μέση Ανατολή.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στα social media από τους επίσημους λογαριασμός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και αποκαλύπτει όσα είπε ο τρομοκράτης της Χαμάς στην απολογία του. Πρόκειται για τον Άμερ Άμπου Γκόσα, που συμμετείχε στην επίθεση στο κιμπούτς Κφαρ Άζα, όταν οι ισλαμιστές ανατίναξαν την πύλη και σκόρπισαν τον θάνατο.

«Αποστολή μας ήταν να σκοτώσουμε, όχι να απαγάγουμε…», λέει στον ανακριτή ο Γκόσα, «…να σκοτώσουμε όποιον δούμε και να επιστρέψουμε στη Γάζα».

Οι τρομοκράτες πήγαιναν πόρτα-πόρτα, πυροβολούσαν όποιον έβλεπαν, έριχναν χειροβομβίδες, πυρπολούσαν σπίτια… Ο Άμπου Γκόσα περιγράφει κυνικά πως από ένα σπίτι άκουσε φωνές παιδιών που έκλαιγαν. Συμπέρανε ότι δολοφονήθηκαν, αφού μετά την εισβολή ενόπλων και τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν, οι φωνές σταμάτησαν.

Στη διάρκεια της ανάκρισης, ο Άμπου Γκόσα βλέπει βίντεο από σημεία άλλων επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και, όταν ερωτάται να εξηγήσει αν διακρίνει διαφορά με τις φρικαλεότητες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, απαντά: «Δεν υπάρχει διαφορά. Είδα βίντεο που ήταν χειρότερα από (φρικαλεότητες) του Ισλαμικού Κράτους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP και Times of Israel

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς