Κόσμος

Μέση Ανατολή: Ισραηλινό ελικόπτερο χτύπησε ανθρώπους στο αιματοβαμμένο μουσικό φεστιβάλ

Μια αποκάλυψη που προκάλεσε σοκ έκανε η έγκυρη εφημερίδα του Ισραήλ Haaretz, καθώς έβγαλε στο φως έκθεση που αναφέρει ότι ελικόπτερο του στρατού (IDF) χτύπησε ανθρώπους στο αιματοβαμμένο μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου 2023 στην προσπάθειά του να σκοτώσει τους τρομοκράτες της Χαμάς, που είχαν επιτεθεί στο σημείο μετά την εισβολή τους στο ισραηλινό έδαφος, κάτι που ξεκίνησε τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Η Haaretz τόνιζε ότι έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους της Μέσης Ανατολής, που βασίστηκε σε έρευνα  που είχε κάνει η ισραηλινή αστυνομία για το μακελειό στο μουσικό φεστιβάλ, αποκαλύπτει ότι ελικόπτερο του στρατού έσπευσε στο σημείο για να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Μάλιστα η έρευνα της αστυνομίας περιλάμβανε και καταθέσεις μελών της Χαμάς που είχαν συλληφθεί στο σημείο και μετείχαν στην ομάδα των τρομοκρατών που προκάλεσε αιματοκύλισμα στο μουσικό φεστιβάλ.

Το ελικόπτερο του στρατού του Ισραήλ άνοιξε πυρ για να σκοτώσει τους τρομοκράτες της Χαμάς, που είχαν αρχίσει να σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο στο μουσικό φεστιβάλ που γινόταν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Haaretz ανέφερε ότι το στρατιωτικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον των ενόπλων τρομοκρατών, αλλά μέσα στο γενικό χάος τραυμάτισε και αρκετούς συμμετέχοντες στο μουσικό φεστιβάλ.

Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth δημοσίευσε επίσης ρεπορτάζ που ανέφερε ότι έγινε επιχείρηση ελικοπτέρων της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας μετά την επίθεση που πραγματοποίησε η Χαμάς από τη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

ISRAEL FESTIVAL SITE

hamas festival r

 

Κρύφτηκαν στο πλήθος οι τρομοκράτες

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «βρήκαν δύσκολο να αναγνωρίσουν τους μαχητές της Χαμάς», προσθέτοντας ότι οι πιλότοι ελικοπτέρων «έριξαν πυρά» και εναντίον αμάχων στο φεστιβάλ.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς έλαβαν οδηγίες να ενωθούν σιγά σιγά με το πλήθος και να μην μετακινηθούν σε καμία περίπτωση», ανέφερε η εφημερίδα στην έκθεσή της.

«Με αυτόν τον τρόπο, προσπάθησαν να ξεγελάσουν την αεροπορία ώστε να πιστέψουν ότι αυτοί από κάτω ήταν Ισραηλινοί. Αυτή η εξαπάτηση λειτούργησε για λίγο, ώσπου τα ελικόπτερα Apache έπρεπε να απελευθερωθούν από κάθε περιορισμό. Οι πιλότοι δυσκολεύτηκαν να διακρίνουν ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος Ισραηλινός», προστίθεται στην έκθεση.

 

Μάλιστα στα social media κυκλοφόρησαν και βίντεο, που φέρονται να έχουν αποτυπώσει πλάνα από την επίθεση του ελικοπτέρου στο φεστιβάλ Nova.

 

Η αστυνομία υπολόγισε ότι ο αριθμός των νεκρών στο φεστιβάλ ήταν 364.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Χωρισμένοι από τη γέννησή τους, δύο αδέλφια ξαναβρέθηκαν 57 χρόνια αργότερα – Ζούσαν στην ίδια πόλη
Μια συγκινητική ιστορία από τη Γαλλία: δύο αδέλφια που αγνοούσαν την ύπαρξη ο ένας του άλλου για σχεδόν έξι δεκαετίες, συναντήθηκαν τελικά – και μάλιστα ζούσαν… στην ίδια γειτονιά
Ο Φρεντερίκ Σέλο, ο οποίος βρήκε τον αδελφό του στη Γαλλία
Πώς μπορούμε να εντοπίζουμε βίντεο και εικόνες που δημιουργήθηκαν με ΑΙ – Όταν η τεχνητή νοημοσύνη θολώνει τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης
Τα social media έχουν κατακλυστεί το τελευταίο διάστημα από υπερρεαλιστικές εικόνες και βίντεο που φαίνονται αληθινά, αλλά στην πραγματικότητα έχουν δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)
REUTERS
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι: Τρυφερές οικογενειακές στιγμές σε χωράφι με κολοκύθες με τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ για το Halloween
«Αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργούμε στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα» έγραψε η Μέγκαν συνοδεύοντας το βίντεο που ανέβασε στο Instagram
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι
Μουσείο του Λούβρου: «Τα μουσεία δεν είναι ούτε οχυρά ούτε θησαυροφυλάκια», προειδοποιούν 57 διευθυντές διεθνών ιδρυμάτων
Μετά την κλοπή κοσμημάτων από το Λούβρο, 57 επικεφαλής διεθνών μουσείων εκφράζουν ανησυχία για την εύθραυστη φύση της βασικής αποστολής των μουσείων
Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι