Κόσμος

Μέση Ανατολή: Οι Ισραηλινοί έδωσαν νέο χρονικό περιθώριο στους αμάχους για να διαφύγουν στη νότια Γάζα

Ο στρατός του Ισραήλ έδωσε και πάλι σήμερα παράθυρο ευκαιρίας στους αμάχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να διαφύγουν προς το νότο του παραλιακού αυτού θύλακα που βρίσκεται στις φλόγες μετά τον πόλεμο που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή.

Ο εν λόγω διάδρομος διαφυγής αμάχων από τη Γάζα πρόκειται να παραμείνει ανοικτός από τις 9 π.μ. ως τις 4 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ στα αραβικά από την πλατφόρμα X. Έδωσε επίσης στη δημοσιότητα ένα χάρτη με τις καθορισμένες οδούς διαφυγής από τη Γάζα που βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον όλοι οι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στην ακτή της Γάζας λόγω των συνεχιζόμενων μαχών στο σημείο αυτό της Μέσης Ανατολής μπορούν να χρησιμοποιούν από τις 10 π.μ. ως της 4 μ.μ. την κύρια οδό Σαλάχ αλ-Ντιν, πρόσθεσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ. Από εκεί, μπορούν να φθάσουν στην περιοχή νότια του Ουάντι Γάζα.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης δύο συνοικίες της πόλης της Γάζας στις οποίες θα υπάρξει ανθρωπιστική παύση των μαχών από τις 10 π.μ. ως τις 2 μ.μ.. Η παύση αυτή γίνεται για να δοθεί η δυνατότητα στους ανθρώπους να διαφύγουν προς νότο, όπως είπε ο ίδιος.

Όλοι οι άμαχοι, που εμποδίζονται από μαχητές της Χαμάς να διαφύγουν, μπορούν να έρχονται σε επαφή με την ισραηλινό στρατό τηλεφωνικά ή μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Εδώ και εβδομάδες το Ισραήλ καλεί τον άμαχο πληθυσμό που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Γάζας, περιλαμβανομένης της Πόλης της Γάζας, να μετακινηθεί προς νότο για την ασφάλειά του.

Ωστόσο έχουν πραγματοποιηθεί ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα και στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού αυτού εδάφους. Ο στρατός υποστηρίζει πως στοχοθετήθηκαν αποκλειστικά μέλη της Χαμάς.

Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως η πληροφορία δεν μπορεί να επαληθευθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αρχηγός του ακροαριστερού κόμματος, Ζαν Λυκ Μελένσον θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027
«Έχουμε λιγότερο από ένα χρόνο μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από την πλευρά μας, όλα είναι έτοιμα – υπάρχει ομάδα, πρόγραμμα και ένας μοναδικός υποψήφιος» λέει ο Μελανσόν
Ζαν Λικ Μελανσόν
Deutsche Welle: Μεγαλύτερος ο φόβος της Γερμανίας για απόσυρση πυραύλων Tomahawk παρά για την αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών
Προβληματισμό στο Βερολίνο προκαλούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ για μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας και την ακύρωση της ανάπτυξης πυραύλων Tomahawk που θεωρούνταν κρίσιμος παράγοντας αποτροπής
Tomahawk
Οι ΗΠΑ απάντησαν στην πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Οι βασικοί άξονες του ειρηνευτικού σχεδίου για την Μέση Ανατολή
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι οι μόνες επιλογές των ΗΠΑ είναι είτε μια «αδύναμη στρατιωτική επιχείρηση είτε μια μη συμφέρουσα συμφωνία»
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Εξακριβώθηκε ότι ο Κόουλ Άλεν πυροβόλησε αστυνομικό, βαραίνει το κατηγορητήριο
Ο 31χρονος Κόουλ Τόμας Άλεν, που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δηλώσει, μέχρι στιγμής, ένοχος ή αθώος
Cole Tomas Allen