Κόσμος

Το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον Χαμενεΐ – Οι ΗΠΑ στέλνουν χιλιάδες στρατιώτες στη Μέση Ανατολή – Πυραυλικές επιθέσεις σε Βηρυτό, Τεχεράνη και Ισραήλ

Έπειτα από συνομιλίες με το Ισραήλ, ο Γάλλος ΥΠΕΞ Μπαρό δηλώνει ότι δεν βλέπει ορατό τέλος σύντομα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή - Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει πως δεν έχουν απομείνει ηγέτες στο Ιράν για να μιλήσει μαζί τους

Ανεξέλεγκτος μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να συνεχίζουν τις επιθέσεις σε Βηρυτό και Τεχεράνη. Νέα επίθεση Τραμπ στους συμμάχους που τους χαρακτηρίζει δειλούς και πως χωρίς τις ΗΠΑ είναι «χάρτινη τίγρη». Την ίδια ώρα το Ιράκ υπόσχεται εκδίκηση και λέει πως «κανείς αξιωματούχος των ΗΠΑ και του Ισραήλ δεν είναι ασφαλής». Το ΝΑΤΟ αποσύρει την αποστολή του από το Ιράκ λόγω του πολέμου. Δείτε όλα όσα έχουν συμβεί στη Μέση Ανατολή τις προηγούμενες ώρες.

18:20 | 20.03.2026
Ιρανικά μέσα έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τον Μοτζτάμπα Χαμενεϊ

Ιρανικά μέσα έδωσαν για πρώτη φορά ένα βίντεο που δείχνει τον Χαμενεΐ να διδάσκει θρησκευτικά.

Από το βίντεο, δεν φαίνεται πότε χρονολογείται η παρουσία του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, ο οποίος σύμφωνα με ιρανικές πληροφορίες είναι τραυματίας ενώ υπάρχει ένα μυστήριο σχετικά με το αν βρίσκεται στη ζωή.

18:19 | 20.03.2026
Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στα περίχωρα της Ταϊμπέχ στο νότιο Λίβανο

Δύο ισραηλινά αεροπορικά χτυπήματα στόχευσαν τα περίχωρα της πόλης Ταϊμπέχ στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα ή ζημιές.

18:11 | 20.03.2026
Βίντεο από την ιρανική επίθεση στην Ιερουσαλήμ

Νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένα θραύσμα από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο έπληξε την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ σήμερα το απόγευμα.

18:10 | 20.03.2026
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ αρνείται πως το Ιράν ευθύνεται για τις επιθέσεις εναντίον του Ομάν και της Τουρκίας

Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν Μοτζταμπά Χαμενεΐ δήλωσε σήμερα, σε ένα γραπτό μήνυμα με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, ότι το Ιράν δεν ευθύνεται για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ομάν και της Τουρκίας.

«Επιμένω στο γεγονός ότι οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Τουρκία και στο Ομάν, χώρες που διατηρούν καλές σχέσεις με εμάς, σε καμία περίπτωση δεν διεξήχθησαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας ούτε από άλλες δυνάμεις του Μετώπου αντίστασης», τόνισε, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Ισραήλ.

18:07 | 20.03.2026
Καλησπέρα από το newsit.gr

Μαζί θα παρακολουθήσουμε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το νέο μήνυμα Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Ψέματα του Ισραήλ οι επιθέσεις σε Τουρκία και Ομάν, νόμιζαν πως μετά από δύο ημέρες επιθέσεων, ο λαός θα ανέτρεπε την κυβέρνηση»
«Θέλουν να δημιουργήσουν διχόνοια ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και τους γείτονές της», αναφέρει σε νέο μήνυμά του ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Μοτζταμπά Χαμενεΐ