Κόσμος

Μέση Ανατολή: Σε συναγερμό οι ΗΠΑ μετά την απειλή του Ιράν να απαντήσει στο Ισραήλ

«Βράζει» η Μέση Ανατολή με τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο συναγερμού ύστερα από την απειλή του Ιράν απαντήσει για το πλήγμα στο προξενικό τμήμα της πρεσβείας του στη Δαμασκό, που αποδίδεται στο Ισραήλ.

«Βρισκόμαστε σίγουρα σε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης», σημείωσε γο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του CNN, σύμφωνα με τις οποίες μια επίθεση θα μπορούσε να σημειωθεί την επόμενη εβδομάδα με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή να είναι έκρυθμη.

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, από το πλήγμα στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη σκοτώθηκαν επτά Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων ο υψηλόβαθμος διοικητής της Δύναμής τους Αλ Κουντς, ο Μοχαμάντ Ρεζά Ζαχεντί.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του “να δώσει μια αποφασιστική απάντηση” στο πλήγμα αυτό, για το οποίο κατηγόρησε το Ισραήλ, το οποίο δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ευθύνεται γι’αυτό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συζήτησε για την απειλή από το Ιράν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Πέμπτη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Οι ομάδες μας βρίσκονται σε τακτική και συνεχή επαφή έκτοτε. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως την άμυνα του Ισραήλ κατά των απειλών από το Ιράν», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντινούπολη: Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες κατά του CHP για «εκλογική απάτη» – Έρευνα για κατασκοπεία κατά Ιμάμογλου
Η νέα έρευνα περί «κατασκοπείας» στρέφεται και κατά του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ιμάμογλου το 2019 και το 2024, του Νετζετί Εζκάν, και του διευθυντή του δικτύου Tele1 Μερντάν Γιαναρντάγκ
O ηγέτης του CHP Οζγκιούρ Εζέλ
Κλοπή του αιώνα στο Λούβρο: Πάνω από 150 δείγματα DNA και αποτυπώματα στα χέρια των Αρχών – Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό των κοσμημάτων
Η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκιό είπε ότι οι αναλύσεις των ευρημάτων «απαιτούν χρόνο, ακόμη κι αν έχουν τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα από τα εργαστήρια» - Τις επόμενες μέρες τα πρώτα αποτελέσματα
Η τιάρα της αυτοκράτειρας Ευγενίας