Κόσμος

Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ: «Δεν θα γλυτώσετε από τη φωτιά» αν δεν σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα

Συνεχίζεται το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι «δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά» αν δεν τερματιστούν τα αντίποινα του Ισραήλ εναντίον Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το λέω ειλικρινά στους Αμερικανούς πολιτικούς, που τώρα χειρίζονται τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, ότι δεν βλέπουμε θετικά μια διεύρυνση του πολέμου στην περιοχή. Όμως αν η γενοκτονία στη Γάζα συνεχιστεί, δεν θα γλιτώσουν από αυτήν τη φωτιά», είπε ο Ιρανός υπουργός στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με θέμα το Μεσανατολικό.

Το Ισραήλ ορκίστηκε ότι θα εξολοθρεύσει τη Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, σε αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στην οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι απήχθησαν. Το Ισραήλ πλήττει τη Γάζα από αέρος, την έχει αποκλείσει και προετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση. Οι παλαιστινιακές αρχές λένε ότι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον Αμίρ-Αμπντολαχιάν, η Χαμάς είπε στο Ιράν ότι είναι έτοιμη να απελευθερώσει τους άμαχους ομήρους, προσθέτοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να πιέσει για την απελευθέρωση 6.000 Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι έτοιμη να παίξει τον ρόλο της σε αυτήν την πολύ σημαντική ανθρωπιστική προσπάθεια, μαζί με το Κατάρ και την Τουρκία. Φυσικά, η απελευθέρωση των 6.000 Παλαιστίνιων κρατουμένων είναι άλλη μια απαίτηση και υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1