Κόσμος

Μια αφίσα αλά Μέριλιν Μονρόε άναψε… φωτιές!

Ιταλίδες εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος. Η σηκωμένη φούστα έβαλε φωτιά στα μπατζάκια τους και τρέχουν να προλάβουν!
Για το σύνθημα «Πνέει νέος άνεμος» δεν έχει αντίρρηση απολύτως κανένας. Αλλά τα όμορφα γυναικεία πόδια με τη φούστα να ανεβαίνει στο ύψος των μηρών από τον αέρα έδωσαν αφορμή για καβγά.
 
Η πρώτη αντίδραση για την αφίσα που εμπνεύστηκε η ιταλική Κεντροαριστερά για να διαφημίσει τη γιορτή της «Ουνιτά» στη Ρώμη προκάλεσε την αντίδραση του κινήματος «Εάν όχι τώρα πότε;», δηλαδή των γυναικών που πριν από μερικούς μήνες υπερασπίστηκαν με ογκώδεις διαδηλώσεις τη γυναικεία αξιοπρέπεια από τις προσβολές του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 
Η κεντρική επιτροπή του κινήματος εξέφρασε την «έντονη δυσαρέσκειά» της για αφίσα «α λα Μέριλιν Μονρόε» και «τη σύνδεση που επιχειρείται ανάμεσα στο σύνθημα και την εκμετάλλευση της εικόνας γυναικείου σώματος». Τη σκυτάλη πήραν οι γυναίκες τού πιο μεγάλου συνδικάτου της χώρας: «Εάν ο νέος άνεμος που πνέει είναι αυτός που σηκώνει φούστες, είναι ασφαλώς ένας άνεμος που δεν μπορεί να αρέσει» δήλωσε η γενική γραμματέας του συνδικάτου CGIL Σουζάνα Καμούσο.
 
Προφανώς ο «νέος άνεμος που πνέει» είναι η πτώση του ιταλού πρωθυπουργού στις δημοσκοπήσεις, με την παράλληλη άνοδο των ποσοστών του Δημοκρατικού Κόμματος. Η εικόνα που συνοδεύει το σύνθημα δεν είναι καθόλου ξένη σε μια χώρα όπου σχεδόν τα πάντα διαφημίζονται από ημίγυμνα μοντέλα και δεν υπάρχει τηλεοπτικό πρόγραμμα χωρίς δυο – τρία σόου γκερλ. Η Ιταλία, όμως, θέλει να αλλάξει.
 
«Η εκμετάλλευση της εικόνας του γυναικείου σώματος έχει εξοριστεί από την κουλτούρα μας και την πολιτική δράση» δηλώνει η Φράνκα Πρίσκο, πρώην βουλευτίνα. Και στις ιστοσελίδες των βουλευτίνων του Δημοκρατικού Κόμματος εμφανίζονται βιτριολικά σχόλια του τύπου «καταλάβαμε, τις διαφημιστικές εκστρατείες του PD τις πληρώνει ο Μπερλουσκόνι». Το Δημοκρατικό Κόμμα υπόσχεται από την πλευρά του μια δημόσια συζήτηση για το θέμα στη γιορτή της «Ουνιτά». Η υπεύθυνη της ιστορικής γιορτής στη Ρώμη, Μικαέλα Καμπάνα, επιστρατεύει το χιούμορ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση: «Την επόμενη φορά θα αποφασίσουμε με δημοψήφισμα».
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις