Κόσμος

Μιά ”ανάσα” από την οικονομική βοήθεια η Ιρλανδία

Η ''μπότα'' των ΔΝΤ-Ε.Ε-ΕΚΤ ''πάτησε'' από χθές στο Δουβλίνο και η δεκαμελής αντιπροσωπεία τους ξεσκονίζει τα δημόσια οικονομικά της Ιρλανδίας αλλά και τα βιβλία των τραπεζών της.
 

Ενδεικτική της κρισιμότητας των στιγμών είναι η δήλωση του ιρλανδού υπουργού οικονομικών : “Η χώρα είναι ξεκάθαρο ότι θα χρειαστεί κάποια µορφή εξωτερικής βοήθειας, ιδιαίτερα για τις τράπεζες” ,βοήθεια με τη μορφή δανείου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
 
Οι εξελίξεις έχουν πάρει καταιγιστική μορφή και μάλλον ολοκληρώνονται αφού πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Eπίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Olli Rehn ακύρωσε προγραμματισμένη ομιλία του στη Φραγκφούρτη,σε συνέδριο τραπεζών,για να παραμείνει στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σχετικά με ένα πιθανό πακέτο οικονομικής ενίσχυσης για την Ιρλανδία.
 
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση τουεκπρόσωπου τύπου του Rehn, Amadeu Altafaj : “Τώρα είναι ώρα να μείνουμε στις Βρυξέλλες”.
 
Ταυτόχρονα με την τραπεζική κρίση όπως είναι φυσικό έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα και οι Irish Times γράφουν για τον Ιρλανδό πρωθυπουργό : “ σπατάλησε την ανεξαρτησία για μια γερμανική διάσωση με λίγα σελίνια συμπάθειας από το Βρετανό υπουργό Οικονομικών”.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ επιστρέφει την Τρίτη στο ABC μετά την κατακραυγή για το κόψιμο του «Jimmy Kimmel Live!»
Το θρυλικό Jimmy Kimmel Live! «κόπηκε» επειδή ο παρουσιαστής είχε κατηγορήσει την αμερικανική δεξιά πως εκμεταλλεύτηκε πολιτικά τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή, Τσάρλι Κερκ
Ο Τζίμι Κίμελ 1
Το Ισραήλ κατεδαφίζει τα σπίτια των Παλαιστινίων που σκότωσαν έξι ανθρώπους στην επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ
Μάλιστα το Ισραήλ είχε διατάξει την κατεδάφιση όλων των σπιτιών που χτίστηκαν χωρίς άδεια στην Κατάνα και την Κουμπέιμπα, πόλεις καταγωγής των δραστών
Το σημείο της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ 1