Κόσμος

«Μην μας εγκαταλείπετε, δεν μεταδίδουμε τον κορονοϊό»… λένε οι σκύλοι και οι γάτες στο Κάιρο

Οι σκύλοι και οι γάτες μιας κτηνιατρικής κλινικής στο Κάιρο έχουν ένα σημαντικό μήνυμα να μεταδώσουν και το κάνουν μέσω του ίντερνετ: “Μην μας εγκαταλείπετε. Δεν μεταδίδουμε τον κορονοϊό“.

“Ξεκινήσαμε αυτή την εκστρατεία όταν παρατηρήσαμε ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που άφηναν σκύλους και γάτες έξω από την κλινική μας”, εξηγεί ο κτηνίατρος Κορόλος Ματζί της κτηνιατρικής κλινικής Animalia στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, Κάιρο.

Click4more: Συναυλία εν μέσω… κορονοϊού; Να η λύση (video)

“Τα κατοικίδια ζώα, τα οποία τα φροντίζουν σε κάποιο σπίτι, είναι πολύ απίθανο να μεταδώσουν την νόσο, αλλά οι σκύλοι ή οι γάτες που έχουν εγκαταλειφθεί στον δρόμο, μπορεί να είναι επικίνδυνοι”, συμπληρώνει.

Οι γιατροί της κλινικής αποφάσισαν να αφήσουν τα ίδια τα κατοικίδια να στείλουν αυτό το μήνυμα.

Δείτε μερικές εικόνες από τα… μηνύματα των πανέμορφων ζώων στο Κάιρο

https://www.facebook.com/Animaliavetcenter/photos/rpp.457159121070279/2775447672574734/?type=3&theater

https://www.facebook.com/Animaliavetcenter/photos/rpp.457159121070279/2771910999595068/?type=3&theater

https://www.facebook.com/Animaliavetcenter/photos/rpp.457159121070279/2771911326261702/?type=3&theater

https://www.facebook.com/Animaliavetcenter/photos/rpp.457159121070279/2771911872928314/?type=3&theater

Ξεκίνησαν λοιπόν να τα φωτογραφίζουν φορώντας ταμπέλες στις οποίες εξηγούσαν ότι είναι ασφαλές να τα κρατάνε στο σπίτι. Οι φωτογραφίες αυτές αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ίντερνετ.

“Δεν μεταδίδω τον κορονοϊο. Παρακαλώ μην με φοβάστε”, λέει η Λούλα, ένα λευκό κανίς. Ή τουλάχιστον αυτό έγραψε κάποιος στην ταμπέλα που της κρέμασαν για τις ανάγκες της φωτογράφισης.

Η Πούσι, μια μακρύτριχη γάτα τριών ετών και ο Σνόουι, ένα λευκό γκριφόν σκυλάκι, φωτογραφήθηκαν και αυτά με μια ταμπέλα που έγραφε: “Σε αγαπώ. Σε παρακαλώ μην με πετάξεις στον δρόμο”.

“Σας παρακαλώ, μην ανησυχείτε. Οι σκύλοι δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό”, λέει η ιδιοκτήτρια του Σνόουι, ένα νεαρό κορίτσι ονόματι Τζούλια Τζόζεφ. “Ο Θεός δημιούργησε αυτά τα ζώα, ώστε να τα φροντίζουμε εμείς”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Νετανιάχου συγκαλεί εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων – Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την Γάζα
Δεν διευκρινίστηκε το αν θα τεθεί το θέμα της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και της σταδιακής απελευθέρωση των ομήρων, την οποία η Χαμάς αποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Κατζ: «Τα ισραηλινά στρατεύματα στη Συρία παραμένουν σε ετοιμότητα» – Ένας νεκρός από επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν
Περίπου 60 στρατιώτες του Ισραήλ έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, σύμφωνα με το υπουργείο, που κατήγγειλε την «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας και καταδίκασε αυτήν την «επικίνδυνη κλιμάκωση»
Συρία
Ο τυφώνας Κατζίκι ξερίζωσε δέντρα και σκεπές σπιτιών στο Βιετνάμ - Τρεις νεκροί από την σφοδρή τροπική καταιγίδα
Ανάμεσα στους 3 νεκρούς ήταν και ένας 90χρονος άνδρας, του οποίου το σπίτι κατέρρευσε αλλά και ένας άνδρας που υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ ετοίμαζε το σπίτι του για την καταιγίδα, στους 13 οι τραυματίες
Άνθρωποι σπρώχνουν μια μοτοσικλέτα μέσα από τις πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Ανόι, αφότου ο τυφώνας Kajiki πέρασε από το Βιετνάμ