Κόσμος

Μήνυμα Μπερλουσκόνι στο facebook: Θα παραμείνω επικεφαλής της κεντροδεξιάς

Την διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει αρχηγός της ιταλικής κεντροδεξιάς απηύθυνε στους υποστηρικτές του μέσω Facebook ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Εγώ δεν το βάζω κάτω, αντέχω. Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα παραμερίσω, ότι θα παραμείνω αρχηγός της κεντροδεξιάς», έγραψε ο Μπερλουσκόνι στην προσωπική του σελίδα στον ιστότοπο αυτό κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι «θα υπηρετήσει μέχρι τέλους το συμφέρον των Ιταλών» και ζήτησε, παράλληλα, από τα μέλη του κόμματός του «να προχωρήσουν με θάρρος».

«Δεν θα σας ντροπιάσω, ας προετοιμαστούμε για θετικές εξελίξεις», πρόσθεσε ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός.
Ο Μπερλουσκόνι έχει αποφασίσει να μετονομάσει το κόμμα του από Λαός της Ελευθερίας σε Φόρτσα Ιτάλια. Πρόκειται για την ονομασία της πολιτικής δύναμης με την οποία είχε κερδίσει για πρώτη φορά τις βουλευτικές εκλογές το 1994.

Παράλληλα όλοι αναμένουν την επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας, την 9η Σεπτεμβρίου, η οποία καλείται να αποφασίσει αν ο Ιταλός καναλάρχης και πολιτικός –μετά την οριστική καταδίκη του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ρώμης– πρέπει να αποπεμφθεί από γερουσιαστής.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, ο Μπερλουσκόνι σε συναντήσεις και επαφές του με στενούς του συνεργάτες φέρεται να τάσσεται υπέρ της «σκληρής γραμμής», με νέα πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο ή στην αρχή του χειμώνα.

Η στάση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, στην βεβαιότητα του Μπερλουσκόνι ότι δεν θα δοθεί «πολιτική λύση» που να επιτρέψει να μην εκτίσει, έστω σε κατ’ οίκον περιορισμό, την ποινή φυλάκισης ενός έτους η οποία εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα τρία χρόνια καταδίκης για φορολογική απάτη , δεν έχει παραγραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάρη θα ζητήσει ο Μπερλουσκόνι

Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε Μπερλουσκόνι: Σεβάσου την απόφαση της δικαιοσύνης

Στη θέση του Μπερλουσκόνι η κόρη του;

Αρχιεισαγγελέας Μιλάνου: Δεν θα ζητήσω την φυλάκιση του Μπερλουσκόνι!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 3
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο