Κόσμος

Μήνυμα Ολαντ στον Τραμπ: Προστατευτισμός, η χειρότερη απάντηση

Ο προστατευτισμός είναι η «χειρότερη από τις απαντήσεις», καθώς «επηρεάζει την απασχόληση», ιδίως στις χώρες που τον «εγκαθιδρύουν» προειδοποίησε από το Σαντιάγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε μια σαφή αναφορά προς την πολιτική που ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Πρέπει όλοι μας να αντιταχθούμε στον προστατευτισμό. Τασσόμαστε υπέρ μιας ελεγχόμενης παγκοσμιοποίησης, προκειμένου να υπάρχουν υγειονομικά πρότυπα, κοινωνικά πρότυπα (…) στις συναλλαγές μεταξύ των χωρών, μεταξύ των περιοχών» επισήμανε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους από το προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγο, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου με την Χιλιανή ομόλογό του Μισέλ Μπατσελέτ.

Ο «προστατευτισμός είναι η χειρότερη από τις απαντήσεις» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ. «Αναμφίβολα εμποδίζει τις συναλλαγές, βλάπτει την ανάπτυξη και επηρεάζει την απασχόληση, περιλαμβανομένων των χωρών που στηρίζουν τον προστατευτισμό και που τον εγκαθιδρύουν».

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι δυνατό «να αλλάξουμε τον κόσμο χάρη στις συναλλαγές που οργανώνουμε μαζί» ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «η διεθνής δράση μας μπορεί να διέπεται από αξίες. Και κυρίως την πολυμέρεια», υπογραμμίζοντας παράλληλα την προσήλωσή του στον ΟΗΕ.

Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε μια τελετή υπογραφής συμφωνιών μεταξύ της Γαλλίας και της Χιλής, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από την Τεχεράνη
Δύο οι νεκροί από την επίθεση του Ισράηλ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν - Ο Τραμπ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον - Σύγκληση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο
Ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη στο Ιράν / Πηγή φωτογραφίας: Majid Asgaripour
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
1