Κόσμος

Μοιράζουν 100 εκατ. προφυλακτικά ενόψει… καρναβαλιού και Μουντιάλ!

Εκστρατεία πρόληψης του AIDS ενόψει του καρναβαλιού και του Μουντιάλ που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι ξεκίνησε η κυβέρνηση της Βραζιλίας.

“Εάν υπάρχει γιορτή, μεγάλη η μικρή γιορτή, πρέπει να πάτε σ’ αυτήν με προφυλακτικό”, είναι το σλόγκαν της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας. Από σήμερα ως τις αρχές Μαρτίου, η κυβέρνηση θα διανείμει 104 εκατομμύρια προφυλακτικά, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα και για ταχείες δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης του ιού.

Τα διαφημιστικά σποτ περιλαμβάνουν εικόνες από το καρναβάλι, το οποίο αρχίζει την Παρασκευή, αλλά επίσης εικόνες από αγώνες ποδοσφαίρου και κυρίως εικόνες γηπέδων των 12 πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ (12 Ιουνίου-13 Ιουλίου).

Το 2013 διανεμήθηκαν δωρεάν 610 εκατομμύρια προφυλακτικά στη χώρα αυτή των 200 εκατομμυρίων κατοίκων

Την καμπάνια για το καρναβάλι θ’ ακολουθήσει εκστρατεία για το Μουντιάλ με συνθήματα: “Προστατεύστε το σκοπό” και “Ενωμένοι για την υγεία”.

“Θέλουμε να ενισχύσουμε την πρόληψη με τη χρήση προφυλακτικών και με ταχέα τεστ για το AIDS”, εξήγησε ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στις δωρεάν εξετάσεις με τα οποίες η διάγνωση γίνεται σε λίγα λεπτά.

Η Βραζιλία, με τους περισσότερους Καθολικούς στον κόσμο, είναι πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του AIDS και παρέχει δωρεάν θεραπεία σε όποιον διαγνωστεί με τον ιό HIV.

Σύμφωνα με το διευθυντή του υπουργείου Υγείας, περίπου 340.000 άνθρωποι υποβάλλονται σήμερα σε θεραπεία για τον ιό του AIDS, αλλά πιστεύεται ότι 150.000 Βραζιλιάνοι είναι φορείς του ιού και δεν το γνωρίζουν.

Οι αρχές της Βραζιλίας ελπίζουν να φιλοξενήσουν περίπου 600.000 ξένους τουρίστες κατά την περίοδο του Μουντιάλ, οι οποίοι θα προστεθούν στα 3 εκατομμύρια των Βραζιλιάνων που θα μετακινηθούν εντός της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο ακατάλληλο δεν γίνεται! – VIDEO

Γυμνό μήνυμα κατά του Aids από τον ΑΟ Τυμπακίου (photos)

Στο πλευρό των ασθενών με AIDS ο Πάπας Φραγκίσκος

Βραζιλία: Κι άλλος νεκρός στα έργα για το μουντιάλ

Επεισόδια στη Βραζιλία σε διαδηλώσεις για το κόστος του μουντιάλ (ΦΩΤΟ)

Η στιγμή που κεραυνός “χτυπάει” το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης 1