Κόσμος

«Μολύνονται, πεθαίνουν, μεταδίδουν»! Κραυγή αγωνίας του ΠΟΥ στους νέους που αγνοούν τον κορονοϊό

Οι νέοι «δεν είναι άτρωτοι» απέναντι στην νόσο Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός και πρέπει να τηρούν τις ίδιες προφυλάξεις με τον υπόλοιπο πληθυσμό για να προστατευτούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν τους άλλους, επανέλαβε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Το είπαμε και το ξαναλέμε: οι νέοι μπορεί να μολυνθούν, οι νέοι μπορεί να πεθάνουν, οι νέοι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό», τόνισε ο Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Φαίνεται ότι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες οφείλεται εν μέρει στους νέους που δεν προφυλάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο», παρατήρησε ο διευθυντής του ΠΟΥ.

Οι προειδοποιήσεις του ΠΟΥ

Τα κέντρα διασκέδασης, κυρίως τα νάιτκλαμπ, είναι παράγοντες που ενισχύουν τη μετάδοση του ιού, τόνισε από την πλευρά της η Μαρία Βαν Κέρκχοβ, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ.

Click4more: Κορονοϊός: 34 εισαγόμενα κρούσματα με 16 σε δεξαμενόπλοιο στον Πειραιά – Πόσα βρέθηκαν στην Αττική

Ο Δρ Τέντρος επέμεινε ότι οι νέοι θα έπρεπε να είναι «στην πρωτοπορία της αλλαγής» συμπεριφοράς που επιτάσσει η πανδημία: να τηρούν τις αποστάσεις, να πλένουν τα χέρια, να φορούν μάσκα σε συνθήκες συνωστισμού.

Κατά κύριο λόγο, σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντοπιστεί εστίες του νέου κορονοϊού σε περιοχές όπου οι νέοι, κάνοντας διακοπές, συχνάζουν σε μπαρ ή οργανώνουν υπαίθρια πάρτι σε παραλίες. Στον Καναδά, οι νέοι κάτω των 39 ετών αποτελούν πλέον την πλειονότητα των κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα: «Η μητέρα μου σας είχε ερωτευτεί» – Τα αστεία του προέδρου και η αναφορά στους γονείς του
Η δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα στις ΗΠΑ, είναι γεγονός με τον Ντόναλντ Τραμπ και...
Βασιλιάς Κάρολος και Ντόναλντ Τραμπ
Η Disney ρίχνει τον μπαλάκι στον CEO της για τον Τζίμι Κίμελ: «Εκείνος θα αποφασίσει αν θα απολυθεί»
«Έχουμε έναν εξαιρετικό νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Τζος Ντ'Αμάρο, είναι παγκόσμιας κλάσης, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί στις περιστάσεις και θα κάνει το σωστό», δήλωσε ο πρόεδρος της Disney, Τζέιμς Γκόρμαν - Ο Τραμπ έχει ζητήσει την απόλυση του Τζίμι Κίμελ από το ABC
Ο Τζος Ντ'Αμάρο