Κόσμος

Μόνο ο Θεός μπορεί να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέει ο πνευματικός του Πούτιν

Έκκληση για παγκόσμια ειρήνη απηύθυνε ο «πνευματικός» του Βλαντίμιρ Πούτιν, επίσκοπος Πσκωφ και συγγραφέας Σεβκούνοφ Τύχων, σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ρωσικό κανάλι Rossiya 1, και στη συνέχεια η Daily Mail, ο άνθρωπος που πολλοί αποκαλούν προσωπικό εξομολογητή του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μίλησε σε συνέντευξή του για τους «αδελφούς Ουκρανούς» και υποστήριξε πως μόνο ο Θεός μπορεί να επιλύσει τη σύγκρουση τώρα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Τύχων έχει στενές σχέσεις με τον Πούτιν, ωστόσο κατά τη συνέντευξή του τόνισε πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια «άνευ προηγουμένου τραγωδία» και σημείωσε ότι «πρέπει να τελειώσει με ειρήνη».

Πολλοί βλέπουν τις δηλώσεις αυτές ως μια ένδειξη αλλαγής στάσης του Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς εικάζουν πως ο Τύχων δεν θα τολμούσε να κάνει τις δηλώσεις αυτές, αν δεν είχε πάρει πρώτα την έγκριση του ρώσου προέδρου.

Στη συνέντευξή του ο επίσκοπος παραδέχτηκε ότι η σύγκρουση έχει αρχίσει να επηρεάζει ψυχολογικά τους Ρώσους πολίτες. «Πρέπει να πούμε με τι ξυπνάμε, τι έχουμε στο κεφάλι μας όλη μέρα και με τι πηγαίνουμε για ύπνο – είναι η Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία, ένα μοιραίο στάδιο στη ζωή του λαού μας, της χώρας μας και της Ουκρανίας» πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας: «Πώς θα τελειώσει; Θα προσευχηθούμε, φυσικά, να τελειώσει με ειρήνη και με ασφάλεια. Όλοι ζητούν ειρήνη τώρα».

 

«Χρειαζόμαστε ειρήνη με το θέλημα του Θεού, για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, αυτές τις μάχες, αυτό το μίσος μεταξύ αδελφών», είπε ο Σεβκούνοφ.

Σημείωσε για τους Ουκρανούς πως: «Ακόμα και αν δεν θέλουν να μας πουν αδέρφια τώρα, καταλαβαίνουμε ότι είναι αδέρφια, και πριν από λίγο καιρό μας αποκαλούσαν αδέρφια».

Τόνισε, δε, πως ο Πούτιν έκανε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση γιατί προφανώς διέθετε στοιχεία ότι αυτή ήταν απαραίτητη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας νεκρός από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε πολυσύχναστο κατάστημα παιχνιδιών στη Μόσχα - Εκκενώθηκε το κτίριο
Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στην πλατεία Λουμπιάνκα κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), της κυριότερης διαδόχου της σοβιετικής KGB
Πυροσβεστικά
Κατασκοπεία και παγκόσμιοι ανταγωνισμοί – Τα δύσκολα διλήμματα της νέας επικεφαλής της MI6 στη Βρετανία
Η νέα διευθύντρια του MI6 θα πρέπει να εκσυγχρονίσει την ανθρώπινη κατασκοπεία στην ψηφιακή εποχή, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αυξανόμενη αντιπαλότητα με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, εξηγεί το Economist σε ανάλυσή του
Το κτίριο της ΜΙ6 στο Λονδίνο
Times of Israel: Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Ισραήλ να δράσει γρήγορα στη Γάζα ενώ μεγαλώνει η ανησυχία για τους ομήρους
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς και ζητά μια γρήγορη και αποφασιστική επιχείρηση – Το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι αρκετοί όμηροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή τους
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
ΗΠΑ: Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B ξεκινά νέα αποστολή
Το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος X-37B εκτοξεύτηκε για την όγδοη αποστολή του – Σχεδιασμένο να παραμένει σε τροχιά για μήνες, ακόμη και για χρόνια, ενσαρκώνει τις αμερικανικές στρατιωτικές φιλοδοξίες στο Διάστημα
Το αεροσκάφος X-37B
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο