Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μόνο το 28% των Ρώσων έχουν πρόσβαση στον ειδικό αριθμό έκτακτης ανάγκης

Μόνο το 28% των Ρώσων έχουν πρόσβαση στον ειδικό αριθμό έκτακτης ανάγκης

Μόνο το 28% των πολιτών έχει πρόσβαση προς το παρόν το σύστημα κλήσεων για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην Ρωσία μέσω του αριθμού 112, καθώς δεν έχει αναπτυχθεί σε 73 περιφέρειες της χώρα. Την σχετική ανακοίνωση ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αλεξέι Κουντρίν μιλώντας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

«Μόνο 28% των πολιτών μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλήρως το σύστημα αυτό, ενώ έχουν δαπανηθεί σημαντικά κονδύλια» δήλωσε ο Κουντρίν, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος και η κυβέρνηση έχουν δώσει εντολή να ολοκληρώσουν την εφαρμογή του ‘συστήματος 112’ με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει.

Με βάση τα στοιχεία του Ελεγκτικού συνεδρίου για τη δημιουργία του «συστήματος 112» έχουν δαπανηθεί στο διάστημα 2013-2017 14 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Ο τηλεφωνικός αριθμός 112 διασφαλίζει τη σύνδεση με όλες τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης –πυροσβεστική , αστυνομία , πρώτες βοήθειες– καθώς και με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης βλαβών των δικτύων παροχής αερίου, ηλεκτροδότησης, υδροδότησης κλπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις