Κόσμος

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα και στις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση αναφέρθηκε ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, από τις Βρυξέλλες.

Ο Μοσκοβισί διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», ενώ παραδέχτηκε ότι οι ελληνικές εκλογές είναι μία πρόκληση, αλλά σε καμία περίπτωση «δεν υπάρχει μπροστά μας η καταστροφή».

Όπως ανέφερε, η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο που θα επικρατήσει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές και ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη δεν υπάρχει. Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν πρέπει να αισθάνονται ότι βρίσκονται υπό πίεση και πρόσθεσε: «Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα μιλήσουμε με την επόμενη κυβέρνηση». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η απερχόμενη κυβέρνηση είναι δεσμεύσεις της χώρας.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί αναπόφευκτη μία εκ νέου παράταση του ελληνικού προγράμματος, πέρα από το τέλος Φεβρουαρίου, ο κ. Μοσκοβισί απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαριστεί την επομένη των εκλογών στην Ελλάδα, δηλαδή στις 26 Ιανουαρίου που συνεδριάζει το Eurogroup. Ο Γάλλος επίτροπος υπενθύμισε ότι έχει, ήδη, δοθεί παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα, έως το τέλος Φεβρουαρίου, και πως το Eurogroup έχει, ήδη, δηλώσει ότι επιθυμεί να παρασχεθεί μία «Ενισχυμένη Προληπτική Γραμμή Πίστωσης» (ECCL) στην Ελλάδα. «Προφανώς υπάρχουν θέματα που θα συζητηθούν εκ νέου την επομένη των εκλογών, θα δούμε υπό ποίες συνθήκες θα γίνει η συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα περαιτέρω αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις (από την πλευρά του Eurogroup και από την πλευρά της Ελλάδας), οι οποίες θα βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Όπως σημείωσε, το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι κάτι που θα συζητηθεί με την επόμενη κυβέρνηση.

«Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα και χρειαζόμαστε μία ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη» κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για πιθανές πυρηνικές δοκιμές
Η Μόσχα απαιτεί διευκρινίσεις μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου που άφησαν να εννοηθεί επανεκκίνηση των πυρηνικών δοκιμών για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Η Κίνα πολλαπλασιάζει τα εργοστάσια παραγωγής πυραύλων – Τι δείχνουν δορυφορικές εικόνες
Μια εκτενής έρευνα του CNN, βασισμένη σε δορυφορικές εικόνες και επίσημα έγγραφα, αποκαλύπτει θεαματική επέκταση του κινεζικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος από το 2020
Ο πυρηνικός πύραυλος DF-61 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Πεκίνο
Ο τυφώνας Καλμάγκι σαρώνει την Ασία: Πέντε νεκροί στο Βιετνάμ, σχεδόν 200 στις Φιλιππίνες
Ο τροπικός κυκλώνας έπληξε το κεντρικό Βιετνάμ με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, έπειτα από τη φονική του διέλευση από τις Φιλιππίνες, όπου ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς
Ο τυφώνας Καλμάγκι φτάνει στο Βιετνάμ