Κόσμος

Η Μόσχα ετοιμάζει την αποχώρηση στρατευμάτων της από την Συρία

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, δήλωσε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να προετοιμάζει την αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

«Οι προετοιμασίες συνεχίζονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατρούσεφ στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο

Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε δηλώσει ότι η στρατιωτική παρουσία στην Συρία θα μειωθεί σημαντικά και η αποχώρηση των στρατευμάτων ενδέχεται να αρχίσει πριν από το τέλος του έτους.

Ο Πατρούσεφ, αναφερόμενος στον θάνατο του αρχηγού του «Ισλαμικού Κράτους» Αμπού Μπάκρ αλ Μπαγκντάντι, δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η πληροφορία είναι αξιόπιστη , λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορώ να πω τίποτα , δεν ξέρω».

Στα μέσα Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ελέγχει τις πληροφορίες ότι ο Αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Ράκα στις 28 Μαΐου. Αργότερα το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους» είναι ζωντανός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Πολύ μεγάλη πρόοδος για την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας – Έχουμε ένα θεμελιώδες κείμενο»
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Μάρκο Ρούμπιο όμως τόνισε ότι χρειάζεται χρόνος για τις διαπραγματεύσεις και πρέπει να επιλυθούν κάποια μικρά ζητήματα
Ο Μάρκο Ρούμπιο στη Γενεύη 13