Κόσμος

Μόσχα: Ο Πούτιν λυπάται για το «άκυρο» από Βρυξέλλες σε Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Ρωσίας

Η Μόσχα εκφράζει την λύπη της για το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε την διεξαγωγή μιας συνάντησης κορυφής με την Ρωσία και για την απόφασή της να μελετήσει την επιβολή νέων κυρώσεων στην Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι «ο πρόεδρος Πούτιν ενδιαφερόταν και εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την δημιουργία σχέσεων εργασίας μεταξύ της Μόσχας και των Βρυξελλών».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η θέση του Ρώσου προέδρου είναι «ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην δημιουργία τέτοιων σχέσεων, στον βαθμό που είναι έτοιμοι να προχωρήσουν οι συνομιλητές μας».

Απαντώντας στο ερώτημα ποια από τις πλευρές θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, ο Πεσκόφ είπε ότι «ιδανικά αυτό πρέπει να είναι μια αμοιβαία κίνηση του ενός προς τον άλλο», προσθέτοντας ότι «στην περίπτωση αυτή απαιτείται πολιτική βούληση».

Click4more Σύνοδος Κορυφής: «Μπλόκο» στο ενδεχόμενο συνεδρίασης με τον Πούτιν

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι στο ζήτημα αυτό η θέση του Ρώσου προέδρου «είναι εξαιρετικά σαφής και συνεπής», την ίδια στιγμή που η θέση των Ευρωπαίων είναι «πολλαπλή, δεν είναι εντελώς συνεπής, και σε ορισμένα ζητήματα είναι ακατανόητη».

Εκτίμησε δε ότι «οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να διανύσουν ακόμη μια συγκεκριμένη πορεία έως ότου διαμορφώσουν τελικά την θέση τους».

Τέλος ο Πεσκόφ είπε ότι το Κρεμλίνο προσβλέπει στο ότι οι χώρες της ΕΕ θα επιδείξουν μια ισορροπημένη προσέγγιση, και θα συνεχίσουν να προωθούν την ιδέα για την αποκατάσταση του διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών.

Πηγή: TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι