Κόσμος

Μόσχα: Οι ρωσικές δυνάμεις αεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τρία ουκρανικά drones

Νωρίτερα τα αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο και Ζουκόφσκι της Μόσχας διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία τους

Μετά το μπαράζ επιδρομών με drones που εξαπέλυσε χθες βράδυ (05.06.2025) η Ουκρανία εναντίον ρωσικών στρατιωτικών αεροδρομίων, που προκάλεσαν υλικές ζημιές και πυρκαγιές σε αποθήκες πετρελαίου, φαίνεται ότι το Κίεβο θέλησε να χτυπήσει και την Μόσχα.

Ειδικότερα, δυνάμεις της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας εντόπισαν τρία ουκρανικά drones που είχαν ως στόχο την Μόσχα.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν, η ρωσική αεροπορική άμυνας κατέρριψε τα τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο δήμαρχος δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για το συμβάν, μόνο ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών εργάζονται στα σημεία όπου έπεσαν τα συντρίμμια.

Νωρίτερα, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανέφερε ότι τα αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο και Ζουκόφσκι της Μόσχας διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία τους, για την ασφάλεια των πτήσεων. Πλέον, τα αεροδρόμια λειτουργού κανονικά.

Σημειώνεται πως ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχημένη επίθεση με drones αργά τη νύκτα της Πέμπτης (05.06.2025) ενάντια σε δύο αεροπορικές βάσεις στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων η κρίσιμη βάση Ένγκελς.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον τρεις αποθήκες καυσίμων επλήγησαν στην ρωσική αεροπορική βάση Ένγκελς, στην περιοχή του Σαρατόφ, καθώς και η ρωσική αεροπορική βάση του Ντιαγκίλεβο, στην περιοχή του Ριαζάν.

Την στρατιωτική αεροπορική βάση του Ένγκελς έχουν ως έδρα τα εχθρικά αεροσκάφη «που έμειναν μετά την επιχείρηση «Ιστός της Αράχνης» που πραγματοποίησαν οι Ουκρανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας (SBU) το περασμένο σαββατοκύριακο κατά των ρωσικών αεροδρομίων.

Το αεροδρόμιο Ντιαγκίλεβο είναι βάση ρωσικών αεροσκαφών ανεφοδιασμούμαχητικών αεροσκαφών και στρατηγικών βομβαρδιστικών, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ και γκρίνια με τη «συμφωνία» Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Λέει ψέματα» – «Είναι μια ιδέα» απαντά ο ίδιος
Η βουλευτής Σάσα Φάξε κατήγγειλε ότι οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς τη συμμετοχή της Γροιλανδίας, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτες διαπραγματεύσεις»
Γροιλανδία
Εκκενώθηκε προληπτικά το συνεδριακό κέντρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ντάβος μετά από αναφορές για παράξενη μυρωδιά
Σύμφωνα με αναφορές, πυρκαγιά ξέσπασε σε μια ξύλινη καλύβα κοντά στο ξενοδοχείο που στεγάζει το συνεδριακό κέντρο, προκαλώντας την εκκένωση του κτιρίου
Πυροσβέστες έξω από το Συνεδριακό Κέντρο κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος στην 56η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός
Η Κριστίν Λαγκάρντ αποχώρησε από δείπνο στο Ντάβος: Δεν άντεξε τα σχόλια για την Ευρώπη από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου
Ο διευθύνοντας σύμβουλο της BlackRock τερμάτισε το δείπνο πριν το επιδόρπιο, μετά το περιστατικό με τις διαμαρτυρίες, καθώς οι καλεσμένοι άρχισαν να αποχωρούν
Η Κριστίν Λαγκάρντ 8