Κόσμος

“Μούτρα” Ερντογάν! Τσαντίστηκε και φεύγει από την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι!

Αν δεν μιλούσαμε για έναν εκλεγμένο (όπως κι αν έχει) πρόεδρο χώρας, τότε η μοναδική ερώτηση που θα μπορούσε κανείς να κάνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι "πόσο χρόνων είσαι;». Γιατί η συμπεριφορά του όσον αφορά στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι, όπου δεν θα παραστεί τελικά γιατί "μούτρωσε" και φεύγει από τις ΗΠΑ, μόνο παιδαριώδης μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ήταν από την αρχή ένα ταξίδι καταδικασμένο να… αποτύχει. Γιατί ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε εκφράσει την επιθυμία να εκφωνήσει επικήδειο στην κηδεία του σπουδαιότερου πυγμάχου που γνώρισε ποτέ το άθλημα αλλά η οικογένεια του έριξε… πόρτα.

Αυτό το “κατάπιε”. Όχι κι όσα ακολούθησαν. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, λοιπόν, δυσαρεστήθηκε από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι διοργανωτές της κηδείας και αποφάσισε να συντομεύσει την παραμονή του στο Κεντάκι των ΗΠΑ και να φύγει νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Δύσκολο να δεχτεί πως στις ΗΠΑ δεν είναι… σουλτάνος…

Ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον γαμπρό του, τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι υπουργός Ενέργειας, συμμετείχε την Πέμπτη (09.06.2016) στην αγρυπνία για τον Μοχάμεντ Άλι και στη συνέχεια αποφάσισε ξαφνικά να συντομεύσει την παραμονή του, που αρχικά επρόκειτο να παραταθεί μέχρι σήμερα το βράδυ, όταν και θα γίνει η κηδεία του θρυλικού μποξέρ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet Daily News, η οποία επικαλείται πηγές στο προεδρικό γραφείο, ο Ερντογάν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα επειδή δεν του επέτρεψαν να αποθέσει στο φέρετρο του Μοχάμεντ Άλι ένα κομμάτι μαύρου υφάσματος, διακοσμημένου με στίχους από το Κοράνι, την Κίσουα, που καλύπτει την Κάαμπα, την κυβική κατασκευή στο κέντρο του μεγάλου τεμένους της Μέκκας.

Εκτός όμως απ’ αυτό, φαίνεται πως υπήρξε κάποια διένεξη (!) ανάμεσα στους σωματοφύλακες του προέδρου της Τουρκίας και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στο περιθώριο της κηδείας, σύμφωνα με την εφημερίδα και το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο Μοχάμεντ Άλι τιμάται σ’ ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο επειδή το 1964 ασπάστηκε τη μουσουλμανική πίστη και υπερασπίσθηκε σ’ όλη τη ζωή του τις ειρηνικές και παγκόσμιες αξίες του ισλάμ.

Το ταξίδι του Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται από τους αντιπάλους του για απολυταρχικές τάσεις, είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, η οποία επλήγη αυτή την εβδομάδα από βομβιστικές επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι Κούρδοι αντάρτες και οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους, ενώ ενίσχυσαν περαιτέρω τις ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρώμη προετοιμάζεται για το κονκλάβιο: Καρδινάλιοι «ροκ σταρ», φήμες, τιραμισού και καρμπονάρες πριν την εκλογή του νέου Πάπα
Οι εκλέκτορες καρδινάλιοι κουτσομπολεύουν σε καφέ και εστιατόρια υπό το άγρυπνο βλέμμα των δημοσιογράφων - Μερικοί εκμεταλλεύονται την παρουσία των ΜΜΕ
καρδινάλιος Fernando Natalio Chomali Garib
Σκληρό «μπραντεφέρ» Ντόναλντ Τραμπ και Χάρβαρντ - «Δεν θα λάβει καμία νέα δημόσια χρηματοδότηση»
Ξεκίνησε τις εκκλήσεις για δωρεές ο πρόεδρος του πανεπιστημίου - Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει οι αρχές να αποκτήσουν δυνατότητα ελέγχου στις διαδικασίες εγγραφών φοιτητών, πρόσληψης εκπαιδευτικών, αλλά και προγράμματά του
Ντόναλντ Τραμπ
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας