Κόσμος

Μπάιντεν: Δεν υπονόμευσα τις σχέσεις με την Κίνα επειδή αποκάλεσα δικτάτορα τον Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θεωρεί πως δεν έχει προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις με τη Κίνα επειδή αποκάλεσε «δικτάτορα» τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Στις δηλώσεις που έκανε απόψε, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε ότι ελπίζει να συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ.

Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση του Πεκίνου στον χαρακτηρισμό που απέδωσε στον Σι, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι «δεν πιστεύει πως είχε κάποια πραγματική συνέπεια».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε σφοδρή δυσαρέσκεια για τον χαρακτηρισμό του Σι Τζινπίνγκ από τον Μπάιντεν, σχολιάζοντας ότι αποτελεί σοβαρή παραβίαση της πολιτικής αξιοπρέπειας της Κίνας και ισοδυναμεί με δημόσια πολιτική πρόκληση.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε το σχόλιο αυτό κατά την διάρκεια δεξίωσης στην Καλιφόρνια, μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Πεκίνο, όπου συναντήθηκε με τον Σι, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 25