Κόσμος

Μπάιντεν: Οι μάσκες «έκαναν τη διαφορά» – Προτροπή για χρήση ασχέτως αν είναι υποχρεωτικές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, όπως αποφάσισαν οι κυβερνήτες του Τέξας και του Μισισίπι, ισοδυναμούν με «παλαιολιθική λογική» εν μέσω της αύξησης των νεκρών από την πανδημία.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει ένα μήνυμα για τους κυβερνήτες, ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος. Ελπίζω όλοι να το έχουν καταλάβει μέχρι τώρα, αυτές οι μάσκες έκαναν τη διαφορά».

Ο Μπάιντεν για μάσκες και εμβόλια

Αν και παραδέχτηκε ότι η αυξανόμενη διαθεσιμότητα των εμβολίων καθιστά ευκολότερη την αναχαίτιση της πανδημίας, ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι είναι επίσης κρίσιμης σημασίας όλοι να παραμείνουν σε εγρήγορση, να φορούν μάσκες, να πλένουν τα χέρια τους και να τηρούν τις αποστάσεις.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι αυτή η λογική του Νεάντερταλ, ότι “Τώρα, όλα πάνε καλά, βγάλτε τη μάσκα, ξεχάστε τη”. Έχει ακόμη σημασία», τόνισε. Υπενθύμισε επίσης ότι πάνω από 511.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ και θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να εμβολιαστούν όλοι.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ φτάνουν περίπου τα 50.000 καθημερινά, μολονότι έχουν μοιραστεί ήδη περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

«Είναι κρίσιμο, κρίσιμο, κρίσιμο, να ακούτε την επιστήμη: πλένετε τα χέρια σας, με ζεστό νερό, συχνά. Φοράτε μάσκα και τηρείτε τις αποστάσεις. Το ξέρω ότι το ξέρετε. Θα ήθελα να το ξέρουν και κάποιοι από τους εκλεγμένους αξιωματούχους μας», συνέχισε.

Την Τρίτη, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ ήρε την υποχρεωτική χρήση μάσκας και είπε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά από την επόμενη εβδομάδα. Την ίδια απόφαση έλαβε στη συνέχεια και ο κυβερνήτης του Μισισίπι Τέιτ Ριβς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Paramount σε διακανονισμό με 12 πολιτείες των ΗΠΑ και ένα βήμα πιο κοντά σε συγχώνευση με την Warner Bros έναντι 110 δισ. δολαρίων
Ένας διακανονισμός με τις πολιτείες θα βοηθήσει την Paramount να αποφύγει μια «χρονική χρέωση» 7 εκ. δολαρίων την ημέρα που οφείλει στους μετόχους της WBD για κάθε ημέρα που η συμφωνία δεν ολοκληρώνεται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου
Warner Bros
Ποιες είναι οι δημοσιογράφοι που απέκλεισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο – CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Αμερικανού προέδρου
«Ντόμινο» εξελίξεων μετά την απόφαση να αποκλειστούν οι τρεις δημοσιογράφοι των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων - «Παραβιάζει τα δικαιώματά τους βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον Αμερικανό πρόεδρο»
AP Photos
Εντοπίστηκαν δύο οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
Μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί μεταλλικές κατασκευές, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, βάρκες, ελαστικά οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων, κάδοι απορριμμάτων, οικιακές συσκευές από τον βυθό της Παμβώτιδας
Λίμνη Παμβώτιδα
Ιράκ και Γεωργία απαγορεύουν τις πτήσεις ιρανικών εταιρειών στο έδαφός τους – Η Mahan Air δεν θα πετά ούτε στην Τουρκία
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έβαλε στη «μαύρη λίστα» τον τομέα των αερομεταφορών του Ιράν και απείλησε με κυρώσεις όποιον οργανισμό συνεργάζεται με ιρανικές αεροπορικές εταιρείες
Αεροδρόμιο