Κόσμος

Μπάιντεν σε Κογκρέσο: Πάρτε αποφάσεις για την Ουκρανία μετά το ρωσικό σφυροκόπημα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε σήμερα το Κογκρέσο να «δράσει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» μετά τους «μαζικούς βομβαρδισμούς» στην Ουκρανία.

Μέχρι τώρα παρά τις πιέσεις του Τζο Μπάιντεν, Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές δεν έχουν ακόμη καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία.

«Αν το Κογκρέσο δεν λάβει επείγουσα δράση το νέο έτος, δεν θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να στέλνουμε τα τόσο αναγκαία όπλα και συστήματα αεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία για να προστατεύσει τον λαό της», προειδοποίησε ο Μπάιντεν.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ το τελευταίο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί «μια θλιβερή υπενθύμιση στον κόσμο ότι, μετά από σχεδόν δύο χρόνια αυτού του καταστροφικού πολέμου, ο στόχος του Πούτιν παραμένει αμετάβλητος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου