Κόσμος

Μπακογιάννης: Πάνω στο Σκοπιανό χτίζονται πολιτικές καριέρες

Με τη γραμμή που χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή για το Σκοπιανό συντάσσεται με συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. «Σήμερα την προσυπογράφουν όλοι, τουλάχιστον δημόσια, πλην του κ. Καμμένου, ο οποίος, αν και την ψήφισε τότε, τώρα πετάει... χαρταετό», δηλώνει κατηγορηματικά.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αφήνει αιχμές εναντίον μίλησε για πολιτικούς που επένδυσαν και συνεχίζουν να επενδύουν πάνω στο εθνικό ζήτημα, λέγοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά πως «με το Σκοπιανό χτίζονται πολιτικές καριέρες, κι ας γκρεμίζεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Σε συνέντευξή του στην “Νέα Σελίδα”, εκτιμά ότι οι ακραίες φωνές που υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία δεν απειλούν τη φυσιογνωμία του κόμματος. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα. Και σε ιστορία και σε πολιτικό εύρος. Όλες οι φωνές μπορούν να βρουν τη θέση τους, χωρίς κανείς να ενοχλείται και χωρίς κανείς να στριμώχνεται. Η φυσιογνωμία της ΝΔ δεν απειλείται. Αλλωστε, τη γραμμή του κόμματος την ορίζουν ο πρόεδρος και τα συλλογικά όργανα», αναφέρει.

“Πρέπει να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις”

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν περιθώρια να υπάρξει μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μια κοινή γραμμή σε βασικά ζητήματα. ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει μεταξύ άλλων: «Επιμένω ότι, αν δεν υπάρξει συνεννόηση και σύνθεση δυνάμεων, δεν έχουμε καμία ελπίδα. Οι μικροκομματικές στρατηγικές και οι μεγάλοι πολιτικοί εγωισμοί μας ρίχνουν εδώ και χρόνια στα βράχια.

Και συνεννόηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην κυβερνητικές συνεργασίες, αλλά κοινωνικές συμμαχίες και ad hoc συγκλίσεις έστω στα αυτονόητα. Το αντίθετο για εμένα συνιστά πολιτική υπανάπτυξη».

«Σας διαβεβαιώ», συνεχίζει, «ότι, αν θέλουμε, γίνεται. Εμείς τουλάχιστον εδώ, στον μικρόκοσμο της περιφέρειάς μας, το έχουμε καταφέρει. Με διάλογο, με πειθώ αλλά και αντιπαραθέσεις, οι οποίες όμως είναι γόνιμες. Χώρος για σύγκρουση θα υπάρχει πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση, που εξ ορισμού έχει την πρωτοβουλία, χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και ρίχνει διαρκώς νερό στον μύλο της διχόνοιας και του διχασμού».

“Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κεντροαριστερά”

Για το αν, μετά τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ ο κ. Μπακογιάννης τονίζει: «Αν χρειαστεί, απολύτως. Να συμφωνήσουμε καταρχάς ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή Κεντροαριστερά. Μόνο να προσφέρει έχει. Μιλάμε, άλλωστε, για έναν χώρο με εξαιρετικά ικανά στελέχη.

Οχι μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην κοινωνία, όπως, π.χ., στην Αυτοδιοίκηση. Τους γνωρίζω καλά, γιατί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουμε κάνει πράξη τη συμπόρευση». Αρκεί, προσθέτει, η όποια συνεργασία να γίνει με προγραμματικούς όρους, στη βάση αρχών και θέσεων, και «όχι με παρωχημένες λογικές μοιράσματος θέσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Politico: Ο «ειρηνοποιός» Τραμπ που στοχεύει το Νόμπελ Ειρήνης – Στην τελική ευθεία για τη συνάντηση με τον Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ποντάρει σε μια σειρά συμφωνιών ειρήνης για να ενισχύσει την εικόνα του ως «προέδρου της ειρήνης» και να κερδίσει το βαρύτιμο βραβείο - Από ώρα σε ώρα η συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβιβάζεται στο Air Force One καθώς αναχωρεί για την Αλάσκα για να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν 6
Ιαπωνία: «Βαθιά θλίψη» από τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο στην 80ή επέτειο της παράδοσης – Αντιδράσεις από τη Κίνα και Νότια Κορέα
Η τελετή μνήμης για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναζωπυρώνει τις εντάσεις με την Κίνα και τη Νότια Κορέα, λόγω των αμφιλεγόμενων επισκέψεων Ιαπώνων αξιωματούχων στο ιερό Γιασουκούνι
Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο