Κόσμος

Μπανγκλαντές: 46 νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε επταώροφο κτίριο στην Ντάκα

Τεράστια πυρκαγιά στην Ντάκα του Μπανγκλαντές κατέστρεψε επταώροφο κτίριο, στο οποίο στεγάζονταν εστιατόρια όπου δειπνούσαν οικογένειες με παιδιά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 46 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαμάντα Λαλ Σεν.

Η πυροσβεστική επεσήμανε ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου ή από κάποια κουζίνα εστιατορίου και εξαπλώθηκε γρήγορα.

«Ήταν ένα επικίνδυνο κτίριο, με φιάλες αερίου σε όλους τους ορόφους, ακόμη και στις σκάλες», δήλωσε ο Μάιν Ουντίν αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά δύο ώρες αργότερα, ενώ διέσωσαν 75 ανθρώπους.

«Σαράντα έξι άνθρωποι πέθαναν από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα», επεσήμανε ο Σαμάντα Λαλ Σεν, αφού επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ντάκα όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες.

Εξάλλου 22 άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα, πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι «και οι 22 (…) είναι σε κρίσιμη κατάσταση».

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα εξέφρασε το σοκ και τη θλίψη της για το δυστύχημα.

Ένας από τους διασωθέντες, ο Μοχάμαντ Αλτάφ, δήλωσε πώς κατάφερε να γλιτώσει την τελευταία στιγμή από την πυρκαγιά, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους δύο συνάδελφοί του.

bangladesh reuters

«Πήγα στην κουζίνα, έσπασα ένα παράθυρο και πήδηξα έξω για να σωθώ», διηγήθηκε στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι ένας ταμίας και ένας σερβιτόρος, που καλούσαν τους πελάτες να φύγουν λίγη ώρα αφού ξέσπασε η πυρκαγιά, πέθαναν.

bangladesh reuters

Οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν γερανούς για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους από το φλεγόμενο κτίριο.

bangladesh reuters

Συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί για να παραλάβουν τις σορούς τους, ενώ η κυβέρνηση διόρισε μια πενταμελή επιτροπή για να ερευνήσει το δυστύχημα.

bangladesh reuters

Οι πυρκαγιές είναι συχνές στην πυκνοκατοικημένη Ντάκα, όπου έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό την εμφάνισή τους πολλά κτίρια, κάποια από τα οποία δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Πυρκαγιές και εκρήξεις έχουν προκληθεί από προβληματικές φιάλες αερίου, κλιματιστικά και κακή καλωδίωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε κατάσταση win-win με το Ιράν και ετοιμάζεται να επιτεθεί μαζί με το Ισραήλ στην Τεχεράνη
Οι Ιρανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμά τους και να αποδεχθούν τις προτάσεις ΗΠΑ και Ευρώπης για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ντόναλντ Τραμπ 3
Τραμπ και Ερντογάν προσπάθησαν να γίνει συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν – Δεν βρέθηκε για να δώσει την έγκρισή του ο «εξαφανισμένος» Χαμενεΐ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, Ιρανοί αξιωματούχοι αναζήτησαν τον Χαμενεΐ για να πάρουν την έγκρισή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον βρουν, καθώς παραμένει κρυμμένος από φόβο μήπως δολοφονηθεί
Ερντογάν - Τραμπ 3