Κόσμος

Μπαράζ απειλών για βόμβα στη Γαλλία – Εκκενώθηκαν Λούβρο, Βερσαλλίες και σιδηροδρομικός σταθμός

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία μία μέρα μετά τη δολοφονία ενός καθηγητή που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι ενός 20χρονου ο οποίος φώναζε «Αλάχου Ακμπάρ», ενώ δέχεται μπαράζ απειλών για βόμβες.

Η κατάσταση γίνεται απελπιστική για τους κατοίκους της Γαλλίας και τους τουρίστες, καθώς οι απειλές για βόμβες πέφτουν βροχή… Ήδη το πρωί εκκενώθηκε το Λούβρο, το Ανάκτορο των Βερσαλλιών και ένας σιδηροδρομικός σταθμός μετά από φόβους για ύπαρξη βομβών.

Εκατοντάδες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ βίντεο με τουρίστες να απομακρύνονται από το διασημότερο μουσείο της Γαλλίας, το Λούβρο, έκαναν το γύρο του διαδικτύου. 

Λίγο αργότερα, παρόμοια ήταν η κατάσταση που διαμορφώθηκε και στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών. Όσοι θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλειώδες ανάκτορο κλήθηκαν να το εγκαταλείψουν άρον άρον.

Σχεδόν την ίδια ώρα, ένα ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού. Ο σταθμός Gare de Lyon χρειάστηκε να εκκενωθεί κι αυτός.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι αρχές της Γαλλίας είναι σε ετοιμότητα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επικοινωνία Ρούτε – Ερντογάν για Ιράν και Μέση Ανατολή
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ τόνισε τη σημασία της προσέγγισης «360 μοιρών» και την ετοιμότητα της Συμμαχίας ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας επεσήμανε ότι πρέπει «να δοθεί ευκαιρία στη διπλωματία» για βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεξιά, και ο γγ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε
Κιρ Στάρμερ: Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούνται από βομβαρδιστικά των ΗΠΑ
Ο Στάρμερ είπε ότι αποδέχτηκε το αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βρετανικές βάσεις για να μπορέσουν να σταματήσουν τους ιρανικούς πυραύλους, ενώ τόνισε ότι η Βρετανία δεν συμμετέχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Keir Starmer