Κόσμος

“Μπαρούτι” ο Ερντογάν με video που τον σατίριζε στη Γερμανία

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία προκάλεσε ένα video που σατίριζε τον... «σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μεταδόθηκε πριν από μερικές μέρες σε εκπομπή του γερμανικού κρατικού καναλιού NDR και έκανε τον Τούρκο πρόεδρο... έξαλλο!

Το άγνωστο μέχρι τώρα περιστατικό αποκάλυψε το Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο ο Γερμανός πρέσβης στην Άγκυρα Μάρτιν Έρντμαν κλήθηκε για εξηγήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών!

Όλα έγιναν εξαιτίας ενός video που είχε διάρκεια κάτι λιγότερο από 2 λεπτά. Μεταδόθηκε στις 17 Μαρτίου από την εκπομπή Extra 3 και σατίριζε τον Ερντογάν. Ο τίτλος του video ήταν Erdowi, Erdowo, Erdogan. «Ζει σαν βασιλιάς, ο κύκνος απ’ τον Βόσπορο (…) ένας δημοσιογράφος που γράφει οτιδήποτε δεν αρέσει στον Ερντογάν, είναι ήδη από αύριο στη φυλακή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο video.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Η αποκάλυψη του διπλωματικού επεισοδίου ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία έρχεται ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας δημόσια επιτέθηκε σε διπλωμάτες που αποφάσισαν να παραστούν στη δίκη των δυο δημοσιογράφων που διώκονται από το καθεστώς, του Τσαν Ντουντάρ και του Ερντέμ Γκιούλ. Ο ένας από τους δυο ήταν ο Γερμανός πρέσβης και ο δεύτερος ο Βρετανός γενικός πρόξενος Λέιθ Τέρνερ.

Πηγή: Spiegel

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12