Κόσμος

Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας

Μετά τη Σαουδική Αραβία σειρά είχε το Μπαχρέιν να διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με το Ιράν, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι υποβαθμίζουν τις σχέσεις τους με την Τεχεράνη. Η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή ξεκίνησε από την εκτέλεση του σιίτη κληρικού Νιμρ αλ Νιμρ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εκτέλεση του σιίτη ιμάμη προκάλεσε εισβολές διαδηλωτών στις διπλωματικές αποστολές της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και τη Μασχάντ. Ήδη το Μπαχρέιν κάλεσε τους Ιρανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την επικράτειά του εντός 48 ωρών.

“Το Μπαχρέιν αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και καλεί όλα τα μέλη της αποστολής του να εγκαταλείψουν το βασίλειο εντός 48 ωρών”, μετέδωσε το πρακτορείο BNA.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πέρα από την υποβάθμιση των διπλωματικών τους σχέσεων με το Ιράν ανακοίνωσαν και πως επιβάλλουν περιορισμούς στον αριθμό των Ιρανών διπλωματών που είναι διαπιστευμένοι στη χώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

“Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν να μειώσουν το επίπεδο της διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν σ’ αυτό των επιτετραμμένων και να μειώσουν τον αριθμό των Ιρανών διπλωματών στη χώρα”, μετέδωσε το WAM.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ στέλνει στρατό στη Γροιλανδία μετά τη συμφωνία με τη Δανία – «Δεν παραχωρούμε την κυριαρχία μας» απαντά η Κοπεγχάγη
«Αναμένεται άμεσα η στρατιωτική παρουσία στο νησί, απαγορεύοντας παράλληλα στους αντιπάλους των ΗΠΑ να κατασκευάσουν τις δικές τους βάσεις» τονίζει ο Τραμπ
Γροιλανδία
Απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους του CNN και του MS Now στον Λευκό Οίκο – «Παραβίαση του Συντάγματος»
«Έχουμε δικαίωμα βάσει του Αμερικανικού Συντάγματος να καλύπτουμε τις ειδήσεις χωρίς εμπόδια ή παρεμβάσεις από την κυβέρνηση», ανέφερε το CNN σε ανακοίνωσή του
CNN