Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Μετά τη Σαουδική Αραβία σειρά είχε το Μπαχρέιν να διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με το Ιράν, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι υποβαθμίζουν τις σχέσεις τους με την Τεχεράνη. Η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή ξεκίνησε από την εκτέλεση του σιίτη κληρικού Νιμρ αλ Νιμρ.

Η εκτέλεση του σιίτη ιμάμη προκάλεσε εισβολές διαδηλωτών στις διπλωματικές αποστολές της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και τη Μασχάντ. Ήδη το Μπαχρέιν κάλεσε τους Ιρανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την επικράτειά του εντός 48 ωρών.

“Το Μπαχρέιν αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και καλεί όλα τα μέλη της αποστολής του να εγκαταλείψουν το βασίλειο εντός 48 ωρών”, μετέδωσε το πρακτορείο BNA.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πέρα από την υποβάθμιση των διπλωματικών τους σχέσεων με το Ιράν ανακοίνωσαν και πως επιβάλλουν περιορισμούς στον αριθμό των Ιρανών διπλωματών που είναι διαπιστευμένοι στη χώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

“Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν να μειώσουν το επίπεδο της διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν σ’ αυτό των επιτετραμμένων και να μειώσουν τον αριθμό των Ιρανών διπλωματών στη χώρα”, μετέδωσε το WAM.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε