Κόσμος

Μπλόκο της Βρετανίας σε υπόπτους της δολοφονίας Κασόγκι

Την είσοδο στη χώρα όλων των υπόπτων για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι απαγόρευσε η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Ωστόσο, η Μέι πρόσθεσε πως αργότερα σήμερα (24.10.2018) θα μιλήσει με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν για την υπόθεση Κασόγκι.

“Εξακολουθεί να υφίσταται μια επείγουσα ανάγκη να καθοριστεί ακριβώς τι συνέβη σε σχέση με αυτό… Εγώ η ίδια αναμένω ότι θα μιλήσω με τον βασιλιά Σαλμάν”, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων.

“Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει δράση εναντίον όλων των υπόπτων προκειμένου να τους εμποδίσει από το να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αν αυτά τα άτομα διαθέτουν αυτή τη στιγμή θεωρήσεις διαβατηρίου, αυτές οι θεωρήσεις διαβατηρίου θα ανακληθούν σήμερα”, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πωλήσεις όπλων στο σαουδαραβικό καθεστώς, η Μέι απάντησε πως η πολιτική εξαγωγών είναι “υπό εξέταση” και πως οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε αμυντικό υλικό που εξάγεται είναι “από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο”.

Η Τερέζα Μέι αντέκρουσε για άλλη μια φορά την εξήγηση που έδωσε το Ριάντ για τον θάνατο του 59χρονου δημοσιογράφου, που δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

“Η δήλωση σύμφωνα με την οποία ο Κασόγκι πέθανε στη διάρκεια μιας συμπλοκής δεν αποτελεί αξιόπιστη εξήγηση. Άρα είναι επείγον να προσδιοριστεί τι συνέβη”, είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τον πόλεμο σε 2 με 3 εβδομάδες» είπε ο Τραμπ - Οι 18 αμερικανικές εταιρείες που απειλεί το Ιράν
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε επίσης, ότι «δεν χρειάζεται συμφωνία του Ιράν για να λήξει ο πόλεμος» και πως η Ουάσινγκτον έχει ήδη επιτύχει αλλαγή του καθεστώτος στην Τεχεράνη
Καπνός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος