Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Ποιο είναι το θετικό που θα προκύψει από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Μπόρις Τζόνσον θεωρεί πως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει και ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό θα είναι η απεξάρτηση από τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας.

«Από αυτή την καταστροφή, από τον πόλεμο του Πούτιν, νομίζω ότι θα βγει κάτι καλό, το ότι η Ευρώπη θα απεξαρτηθεί από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες», είπε ο Μπόρις Τζόνσον για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μιλώντας από τον χώρο ενός εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην ανατολική Αγγλία.

«Δεν θα εξαρτόμαστε πλέον, δεν θα είμαστε ευάλωτοι απέναντι στον εκβιασμό του και σε αυτή την χώρα θα έχουμε επιταχύνει κατά πολύ τις μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει πολύ και θα έχουμε πραγματοποιήσει βήματα για να γίνουμε ενεργειακά ανεξάρτητοι, και συγκεκριμένα, διορθώνοντας την ζημιά που έχουμε επιφέρει στην πυρηνική μας βιομηχανία», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα υπάρξει «μεγαλύτερη στήριξη σε ρευστό» από την κυβέρνηση για την διαχείριση της κρίσης του κόστους ζωής που ασκεί πιέσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός ανώτατος διοικητής του Βορείου Στόλου της Ρωσίας κατά τη συντριβή του An-26 στην Κριμαία
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, η συντριβή του Antonov-26, που βρισκόταν σε υπηρεσία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και είχε χρησιμοποιηθεί και από αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά φορτίου
O Αλεξάντερ Οτροσένκο