Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Ποιο είναι το θετικό που θα προκύψει από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Μπόρις Τζόνσον θεωρεί πως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει και ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό θα είναι η απεξάρτηση από τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας.

«Από αυτή την καταστροφή, από τον πόλεμο του Πούτιν, νομίζω ότι θα βγει κάτι καλό, το ότι η Ευρώπη θα απεξαρτηθεί από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες», είπε ο Μπόρις Τζόνσον για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μιλώντας από τον χώρο ενός εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην ανατολική Αγγλία.

«Δεν θα εξαρτόμαστε πλέον, δεν θα είμαστε ευάλωτοι απέναντι στον εκβιασμό του και σε αυτή την χώρα θα έχουμε επιταχύνει κατά πολύ τις μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει πολύ και θα έχουμε πραγματοποιήσει βήματα για να γίνουμε ενεργειακά ανεξάρτητοι, και συγκεκριμένα, διορθώνοντας την ζημιά που έχουμε επιφέρει στην πυρηνική μας βιομηχανία», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα υπάρξει «μεγαλύτερη στήριξη σε ρευστό» από την κυβέρνηση για την διαχείριση της κρίσης του κόστους ζωής που ασκεί πιέσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου