Κόσμος

Μπουργκίνα Φάσο: Ένοπλοι σκότωσαν 4 καθολικούς ιερείς

Άγνωστοι δράστες σκότωσαν τέσσερις καθολικούς και κατέστρεψαν ένα άγαλμα της Παρθένου Μαρίας στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, στην τρίτη επίθεση εναντίον χριστιανών στη χώρα αυτή μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ο επίσκοπος Πολ Ουεντραόγκο, ο πρόεδρος της επισκοπικής συνόδου της Μπουρκίνα Φάσο και του γειτονικού Νίγηρα, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στην περιοχή της Ουαχιγκούγια. Τα βίαια επεισόδια των τελευταίων μηνών απειλούν να διαταράξουν τις γενικά και κατά παράδοση ειρηνικές σχέσεις της μουσουλμανικής κοινότητας της Μπουρκίνα Φάσο με τους χριστιανούς κατοίκους που αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού.

Ο Ουεντραόγκο, μιλώντας σε άλλους επισκόπους στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου αποκάλυψε επίσης ότι ένας ιερέας στον δυτικό Νίγηρα πυροβολήθηκε στο χέρι και στο πόδι την Δευτέρα.

“Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η περιοχή της Δυτικής Αφρικής είναι σε αναταραχή”, πρόσθεσε.

Στην περιοχή αυτή δρουν οργανώσεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με τις αρχές, προσπαθούν να υποδαυλίσουν τις εθνοτικές εντάσεις μεταξύ φυλών καλλιεργητών και κτηνοτρόφων στο Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα, για να στρατολογήσουν μέλη από περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Την Κυριακή, ένοπλοι σκότωσαν έναν καθολικό ιερέα και πέντε πιστούς ενώ στα τέλη Απριλίου είχαν σκοτωθεί κατά τον ίδιο τρόπο άλλοι έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας πάστορας, στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο. Χθες Δευτέρα η Ομοσπονδία Ισλαμικών Ενώσεων της χώρας (FAIB) καταδίκασε τις επιθέσεις καλώντας όλους τους πολίτες “ανεξαρτήτως θρησκείας ή εθνότητας (…) να ενωθούν κατά της τρομοκρατίας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία καταγγέλλει τον σκηνοθέτη Γούντι Άλεν μετά την εμφάνισή του σε φεστιβάλ κινηματογράφου στη Ρωσία
Ο Αμερικανός κινηματογραφιστής κατηγορείται ότι εξυπηρετεί την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, αφού συμμετείχε διαδικτυακά σε φεστιβάλ στη Μόσχα και έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τον ρωσικό κινηματογράφο, σύμφωνα με το Politico
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν
Ο μοναδικός επιζών του γεύματος με τα δηλητηριώδη μανιτάρια στην Αυστραλία σπάει τη σιωπή του και συγχωρεί τη γυναίκα που σκότωσε τη σύζυγό του
Ο πάστορας Ίαν Γουίλκινσον, δήλωσε ότι νιώθει «ζωντανός νεκρός» χωρίς τη σύζυγό του, Χέδερ - Στις 8 Σεπτεμβρίου η απόφαση για την Έριν Πάτερσον
Ίαν Γουίλκινσον, ο μόνος επιζών από το θανατηφόρο γεύμα με τα τοξικά μανιτάρια
Λιβύη: Ο Χάφταρ συναντήθηκε με τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – Συζήτησαν για το μεταναστευτικό
Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις θετικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στις σχέσεις μεταξύ Βεγγάζης και Άγκυρας, «με τρόπο που εξυπηρετεί τα κοινά τους συμφέροντα»
Ο Χαλίφα Χάφταρ με τον Ιμπραήμ Καλίν
4
New York Times: Ο Ντόναλντ Τραμπ ποντάρει στη «διπλωματία των ηγετών» με τον Πούτιν αλλά προκαλεί στρατηγική σύγχυση
Ο Αμερικανός πρόεδρος προτιμά τις απευθείας συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αντί μιας συνεκτικής στρατηγικής αλλά δέκα ημέρες μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα, η ειρηνευτική διαδικασία έχει βαλτώσει
Ο Ντόναλντ Τραμπ 1